Magyar foci

Célkitűzésem, hogy az Újpest edzője legyek - Véber György

A legutóbb a Lombard Pápa csapatánál dolgozó szakember kijelentette, képtelen lenne bekkelő csapatot kialakítani.

A Lombard Pápa hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Véber György vezetőedzővel. A menesztett tréner a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége volt, ahol a kezdeti évekről is beszélt.

„Van egy futballfilozófiám, amit játékosként a pályán is próbáltam végrehajtani. Ennek mentén kezdtem az edzői pályafutásomat az Újpest ificsapatainál is, és ementén haladok most is. Ez Pápán tudott kicsúcsosodni, ahol egy NB II-ben 6. csapatot vettem át három éve és eljutottunk ide, ahol most a Lombard Pápa áll. Ami a helyezést nézve nem kiugró, de aki a futballban jártas, tudja milyen lehetőségei vannak ennek a klubnak. Egy stílusosan, jól futballozó csapatot alakítottunk ki, számomra ez volt a legfontosabb. A nagy áttörés eddig nem sikerült, amire én is vágytam, de ebben a szezonban benne van még. Ha ötödik helynél feljebb tud végezni a Pápa, azt annak nevezhetnénk.”

Véber az Újpest edzője lenne - Fotó:sportandmedia.com

Véber kijelentette, mivel ő is irányító középpályás volt, ezért támadó felfogású csapatban gondolkozik.

„Én képtelen vagyok egy bekkelő, vagy kontracsapatot kialakítani. Nem tudtuk állandósítani a formánkat, a legnagyobb probléma ez volt. Korrektül váltunk el a tulajdonossal, az utolsó kilenc fordulóban hat pontot szereztünk, de ezzel is még 9. helyen álltunk. Azt éreztem, hogy hullámvölgyben vagyunk, többek között a rengeteg sérült miatt. Váratlanul ért, a tulajdonos úgy érezte, új impulzus kell a csapatnak.”

Ős-újpestiként többször is szóba került a neve a lila-fehérek következő edzőjeként, amit szívesen is vállalna.

„Természetesen mindenkinek van egy szíve vágya, ha úgy gondolják, hogy Véber György kell nekik, majd megtalálnak. Szakmai célkitűzésem, hogy egyszer az Újpest edzője legyek.”