Barcelona

Bastos érkezhet az új szerződésén vitázó Abidal helyére

A Lyon technikás balhátvédje 2015-ig szóló szerződése ellenére távozhat a francia csapattól, ha Éric Abidalla nem tudnak hosszabbítani a katalánok.

Bastos a Barcelonában köthet ki - Fotó: AFP

Bár szeptemberben két évvel meghosszabbította szerződését az Olympique Lyonnal Michel Bastos, van esély arra, hogy ezt ne töltse ki. A 28 éves futballista 2009-ben, a Lille-ből igazolt a Lyonhoz. A nyáron a sajtó már-már a Juventus játékosának kiáltotta ki, de meghiúsult a transzfer, ezért 2015 nyaráig aláírt a francia csapathoz.

Most azonban nem a torinói együttessel hozták a brazil védőt szóba, hanem a BL-győztes Barcelonával. Mint ismert, hosszú ideje folynak a tárgyalások a Éric Abidal és a katalán csapat között a védő szerződésének meghosszabbításáról. Eddig megállapodás nem született, így jöhet a képbe Bastos, aki hasonló poszton szerepel mint a francia játékos.

Szintén a Lyon védőjének érkezése mellett szólhat, hogy a Benfica szeretné megszerezni a Barcelona balhátvédjét, Maxwellt. A Sasok már télen lecsapnának a 30 éves brazil játékosra, így a balhátvéd posztján komoly gondba kerülhet a gránátvörös-kék egylet.