Forma-1

Vettel rekordjába kerülhet a Red Bull csapatutasítása

  • VNA

Az egyéni és a konstruktőri vb-cím is zsebben van már a Red Bull-Renault csapatnál, így mostantól Mark Webber második helye a fő cél.

Egyértelmű csapatutasítást adott ki a Formula-1-es világbajnoki sorozatban idén is remeklő Red Bull-Renault csapat, amely Sebastian Vettel egyéni címe és a legutóbb Dél-Koreában bebiztosított konstruktőri címvédés után is talált magának még elérendő célt 2011-ben. Christian Horner csapatfőnök ugyanis nemrég arról beszélt, hogy innentől kezdve az a fontos számukra, hogy a csapat másik pilótája, a jelenleg Vettel, Button és Alonso mögött csak a negyedik helyen álló Mark Webber a pontverseny második helyét szerezze meg. Akár annak árán is, hogy a nála idén sokkal gyorsabb német csapattársa - bizonyos versenyhelyzetekben - elengedi őt.

Sebastian Vettel és Mark Webber idén is megnyerte a konstruktőri vb-címet
A hátralévő három futam során tehát Sebastian Vettel lesz a „második számú” versenyzője a Red Bull csapatnak, ami egy esetleges rekorddöntés szempontjából sem mindegy. Amennyiben ugyanis az idén eddig tíz futamon diadalmaskodó Vettel megnyeri az Indiában, Abu Dhabiban és Brazíliában sorra kerülő versenyeket, akkor idei futamgyőzelmeinek számát 13-ra tornássza fel, amivel beállíthatná honfitársa, Michael Schumacher még 2004-ből származó, az egy szezonban aratott sikerekre vonatkozó abszolút rekordját.