Manchester City

Tévezt egymillió fontra büntették, a csatár beperli Mancinit

Carlos Tévezt kedden "helytelen magatartása" miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette klubja, a Manchester City, emellett egyhavi fizetésmegvonással sújtotta, ami egymillió fontot jelent. Az argentin csatárt azzal vádolta menedzsere, hogy a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-találkozón nem volt hajlandó csereként beállni. Tévez állítja, hogy ő csupán bemelegíteni nem akart, mert már korábban megtette. A támadó közben peres úton kívánja bizonyítani igazát Roberto Mancini ellenében.

Tévezt egymillió fontra büntette a Manchester City, a csatár beperli Mancinit

A City közleménye szerint Tévez öt pontban követett el szerződésszegést. A kiszabott büntetéshez kéthetes eltiltás is tartozik, de a csatár ezt már letöltötte. A játékos 14 napon belül fellebbezhet a döntés ellen, míg a klub már felvette a kapcsolatot a Profi Labdarúgók Szövetségével, hogy az erősítse meg a büntetést.

Tévez már jelezte, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen, és az angol bulvársajtó értesülései szerint perre készül Roberto Mancini ellen becsületsértés miatt. A The Sun szerint Tévez kedd este 8 órakor egy rövid levelet kapott a klub egyik igazgatójától, Graham Wallace-tól, amiben szó sincs a közleményben megjelent öt pontos szerződésszegésről, hanem arról tájékoztatták a futballistát, hogy megszegte kötelességét, amikor Roberto Mancini és az erőnléti edző, Ivan Carminati utasítására sem volt hajlandó bemelegíteni. Az újság szerint a vezetőség megvan róla győződve, hogy "Carlitos" előre megfontolt szándékkal követte el tettét.

Mint kiderült, az olasz tréner vádja gyenge lábakon áll, bár váltig állítja, hogy Carlos Tévez megtagadta a játékot a Bayern München elleni ominózus Bajnokok Ligája-találkozón, ezt senki sem erősítette meg, aki a kispad körül tartózkodott. Nagyon úgy tűnik, valóban "csak" annyi a bűne az argentin klasszisnak, hogy nem akart melegíteni.

Az argentin válogatott a januári átigazolás időszakban minden bizonnyal távozik az Etihad Stadionból, a lap szerint 40 millió font ellenében "örömmel" elengedik a Corinthianshoz, de érdeklődik a Real Madrid is.

Tévez egyébként elesik a 6 millió fontos bónuszjutalomtól is, amiért tavaly decemberben majd idén júliusban is átigazolási kérelmet nyújtott be az egyesületnek.