MotoGP

Rajongók sokasága Simoncelli búcsúztatásán

  • MTI
megosztom

Több száz barát, ismerős és rajongó jelent meg szerda délelőtt Marco Simoncelli búcsúztatásán; a 24 esztendős olasz motoros a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, Malajziai Nagydíján szenvedett halálos balesetet.

Több száz barát, ismerős és rajongó jelent meg szerda délelőtt Marco Simoncelli búcsúztatásán

A corianói színházban - ebben a városban nőtt fel Simoncelli - zajló egész napos szertartáson sokan "Ciao Marco 58" felirattal ellátott fehér pólót viseltek. A pilóta az 58-as rajtszámmal indult a versenyeken. A színházban két motorkerékpárját is kiállították, azt a Gilerát, amellyel 2008-ban világbajnokságot nyert a negyedliteresek között és az idén használt Hondát.
   
Paolo Simoncelli, a versenyző édesapja azt mondta, hogy nem kíván bekapcsolódni abba a polémiába, miszerint a baleset után az egészségügyiek késve értek a helyszínre, majd le is ejtették a hordágyról a pilótát:
   
"Ott voltam, Marco már halott volt, nincs mit tenni - fogalmazott az édesapa. - Fogtam a kezét beszéltem hozzá, de nem válaszolt. Elment..."
   
A szűkkörű temetés csütörtökön lesz Corianóban: a családtagokon kívül ott lesz a végső búcsúnál két pilótatársa, a spanyol Jorge Lorenzo és barátja, Valentino Rossi.
   
Simoncelli a futam második körében elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte száguldó amerikai Colin Edwards és Rossi már nem tudta elkerülni az ütközést, s nekihajtott. A versenyzőt beszállították a sepangi pálya egészségügyi központjába, de már nem tudtak rajta segíteni.
   
Egy hét alatt ez volt a második tragédia az autó- és motorsportban: előző vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.

megosztom