Karrier

Az Anzsiban vezér lehetek, nem csak egy profi játékos - Eto'o

Az Anzsi Mahacskala kameruni támadója szívesen maradna Oroszországban, de ha ajánlatot kap máshonnan, azon is elgondolkozik.

Eto'o jól érzi magát az Anzsinál - Fotó: AFP

Samuel Eto'o nyáron döntött úgy, hogy elhagyja az Intert és a neki mesés ajánlatot tevő orosz Anzsi Mahacskalában folytatja a pályafutását. A kameruni játékos elmondása szerint nem bánta meg döntését, ugyanis a futball jövője szerinte Oroszországban van.

"Nem aggódom azon, hogy az emberek mit gondolnak. Azt hiszem mindegyikük szeretne annyit keresni, mint mi. Senki nem akar kis pénzért dolgozni, ellenkező esetben az utcán kellene élni. Az Anzsi tett egy ajánlatot, amely megfelelt a tehetségemnek, annyit fizettek nekem, amennyit gondolták, hogy érek. Őszintén szólva nem tudom, mi lesz egy év múlva, szeretnék itt maradni. Amennyiben egy ajánlat érkezik értem, elgondolkodom rajta, hogy mi lenne a számomra a legjobb a karrierem és a családom szempontjából" - mondta a kameruni világsztár a mostani helyzetéről.

Eto'o hozzátette: a 2018-as világbajnokság megrendezése az orosz bajnokság színvonalát is meg fogja emelni.

Az Interrel BL-t nyerő támadó elmondta, Suleiman Kerimov, a dagesztáni egyesület tulajdonosa könnyen meg tudta őt győzni.

"Azt mondta nekem, hogy egy nagy csapatot szeretne építeni és rám gondolt, mint aki az élére állna ennek a projektnek. Ez megérintett engem, mert magamat mindig úgy láttam, mint egy profi játékost, nem egy projekt vezéreként, és ez az új kihívás fontos volt számomra. Örülök, hogy több játékos is úgy gondolta, hogy hozzánk igazol.Sok közülük igazán remek játékos, ez az Anzsi igazi győzelme, hogy az orosz futballba igazi sztárokat tud vonzani" - jegyezte meg a 30 éves támadó.