Magyar Kupa

A Ferencváros könnyedén jutott a 16 közé

A Ferencváros 5-2-re verte idegenben a másodosztályú Szolnok együttesét a Magyar Kupa 4. fordulójának szerdai mérkőzésén. A zöld-fehérek már félóra után 3-0-ra vezettek, a Tisza-partiak emberhátrányban felzárkóztak egy gólra, de a szünet előtt Somalia tovább növelte az előnyt, majd a második félidőben Csizmadia Csaba állította be a végeredményt.

A Ferencváros 5-2-re verte idegenben a másodosztályú Szolnok együttesét a Magyar Kupa 4. fordulójának szerdai mérkőzésén.

Détári Lajos, a Ferencváros vezetőedzője nem változtatott a szombati, Újpest elleni derbin győztes csapatán, ugyanazt a kezdő tizenegyet küldre harcba Szolnokon is.

A 9. percben Pölöskey a mérkőzés elő helyzetét gólra váltotta, Jovanovics ugratta ki a csatárt, aki a jobb alsóba helyezett (0-1). A 21. percben Somalia növelte az előnyt, a brazil egy kipattanót vágott a hálóba (0-2)

A 24. percben Antal Gábor gólhelyzetben lerántotta Pölöskey Pétert, a játékvezető talán kissé szigorúan egyből piros lapot kapott, a tizenegyest Józsi a bal alsó sarokba helyezte (0-3).

A 30. percben tíz emberrel szépített a Szolnok, Kalmár Ferenc az ötös vonaláról, középről passzolt a hálóba (1-3). A Ferencváros a félidő közepén a biztos előny tudatában visszavett a tempóból, a Szolnok vérszemet kapott, a 37. percben B. Tóth János egy lövőcsel után balról, tíz méterről gurított a hosszú alsóba (2-3).

Nem sokáig élt a hazaik reménye, a 41. percben Somalia faképnél hagyta a védőket, és a tizenhatos vonalról a jobb alsóba lőtt (2-4).

A szünet után már nem potyogtak gyors egymásutánban a gólok, "csak" egyszer rezdült meg a hazaiak hálója, a 68. percben egy bal oldali szöglet után Csizmadia Csaba fejelt a kapuba (2-5).

Bár az első játékrész közepén a Szolnok két villanásból szorossá tette a különbséget, kihasználva a vendégek visszaállását, a Fradi gyorsan eszmélt és ismét kettőre növelte előnyét. A második félidőben becsülettel helytállt a kontrákra berendezkedő hazai alakulat, de Jova Leventének nem volt komoly védenivalója. Végül 5-2-re nyert az FTC, könnyedén masírozott a legjobb 16 csapat közé.

Magyar Kupa, 4. forduló:
Szolnoki MÁV FC-Ferencváros 2-5 (2-4)
Gólszerző: Pölöskey (9.), Somalia (21., 41.), Józsi (26. - tizenegyesből), Csizmadia (68.), illetve Kalmár (30.), B. Tóth (37.)
Piros lap: Antal (24. - Szolnok)