MotoGP

Visszalépett a Honda Gresini csapat a Valenciai Nagydíjtól

  • MTI

Marco Simoncelli csapata, a Honda Gresini lemondta a részvételt a gyorsaságimotoros-vb utolsó futamán, a Valenciai Nagydíjon, miután a 24 éves olasz pilóta a vasárnapi, malajziai GP-n halálos balesetet szenvedett.

"Nem indulunk a versenyen, és utána a teszteken sem veszünk részt" - közölte Fausto Gresini csapatfőnök. "Minden olyan gyorsan történt, nem találom a szavakat. Tudom, hogy veszélyes ez a sport, de mi mindig abban reménykedünk, hogy nem történik semmi rossz. A Valenciai GP-t Marco emlékének szenteljük."

Szerdán a család lakhelyén, Corianóban, a helyi színházban vesznek végső búcsút a rajongók a sportembertől, a zártkörű temetés csütörtökön lesz.

A 2008-ban a 250 kcm-esek között világbajnok Simoncelli a vasárnapi futam első körében elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte érkező amerikai Colin Edwards és honfitársa, Valentino Rossi pedig már nem tudta elkerülni az ütközést, s nekihajtott. Simoncellit kritikus állapotban szállították a sepangi pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Egy hét alatt ez volt már a második tragédia az autó- és motorsportban: előző vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.
A Valenciai GP-t november 4. és 6. között rendezik.

Simoncelli halálos balesete a Maláj Nagydíjon