Aranylabda

Tíz Barcelona-játékos és hét német labdarúgó az 50-es listán

  • MTI

Spanyol sajtóinformáció szerint a Bajnokok Ligájában címvédő FC Barcelona tíz futballistája szerepel azon az 50 fős előzetes listán, amelyről a 2011-es aranylabda 23 jelöltjét nevezi meg jövő kedden a nemzetközi szövetség (FIFA) és a France Football magazin.

Az El Mundo Deportivo című napilap keddi számában arról számolt be, hogy az előzetes listán a múlt évben győztes argentin Lionel Messi, valamint tavalyi riválisai, a világ- és Európa-bajnok Xavi és Andrés Iniesta is szerepel. A három Barca-játékoson kívül többek között a katalán csapat kapusa, Victor Valdés, a szintén vb-győztes középpályás, Sergio Busquets, és a csatár Pedro is helyet kapott a listán, amelyről hiányzik viszont a világbajnok spanyol együttesből Sergio Ramos (Real Madrid), Fernando Torres (Chelsea) és Juan Mata (Chelsea).

A lap információi szerint egyetlen olasz futballista, Antonio di Natale, az Udinese csapatkapitánya szerepel az előzetes névsorban, amelyen többek között a Bayern München négy labdarúgója, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Thomas Müller és Mario Gomez, a Real Madrid két játékosa, Mesut Özil és Sami Khedira, valamint a Lazio német válogatott csatára, Miroslav Klose is rajta van.

A három döntőst december 5-én nevezik meg, a győztes kilétére pedig a január 9-én, Zürichben sorra kerülő FIFA-gálán derül fény.

Aranylabda 2011
Az El Mundo Deportivo listája 
Barcelona (10): Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Cesc Fabregas, Gerard Pique, Dani Alves, David Villa, Carles Puyol, Eric Abidal and Alexis Sanchez.
Real Madrid (5): Iker Casillas, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil & Sami Khedira.
Bayern München (5): Bastian Schweinsteiger, Phillip Lahm, Mario Gomez, Thomas Müller, Franck Ribery, Arjen Robben.
Internazionale (2): Wesley Sneijder, Diego Forlan
Manchester City (2): Sergio Aguero, David Silva
Manchester United (2): Javier Hernandez, Wayne Rooney
Arsenal (1): Robin van Persie
Lazio (1): Miroslav Klose
Tottenham (1): Rafael van der Vaart
Anzsi (1): Samuel Eto’o
Liverpool (1): Luis Suarez
Santos (1): Neymar
Udinese (1): Antonio di Natale