La Liga előzetes

Guardiola az újonc ellen tesztelheti csapatát

Hétközi fordulót rendeznek Spanyolországban, a 10. forduló keddi nyitómérkőzését az újonc Granada és a címvédő Barcelona vívja, majd utána a veretlen Sevilla fogadja a nyeretlen Racing Santandert.

Granada - Barcelona 20.00
Tv: Sport1
hatharom-tipp: 2
Az újonc fogadja a címvédőt, vagyis a Granadához látogat a Barcelona. A hétvégén Josep Guardiola együttese egy emlékezetes mérkőzésen 0-0-s döntetlent ért el a Nou Campban a Sevilla ellen, noha a katalánok számos gólhelyzetet alakítottak ki a találkozó során, sőt Messi a 94. percben még büntetőt is rúghatott.

Messi a kihagyott büntető ellenére is az elsőszámú kedvenc Barcelonában
"Természetesen mindig jobb győzni, mint döntetlenre végezni, de mit lehet tenni, ha egyszer ezúttal semmi sem sikerült, hiába uraltuk a játékot. Huszonkétszer lőttünk kapura, mindent megpróbáltunk. - mondta arról az összecsapásról Guardiola, aki szerint keddi ellenfelük amolyan "sötét" ló.
"Egy bátor, sok kockázatot vállaló, nagyon dinamikus csapattól találkozunk, melynek rossz eredményei nem voltak minden esetben igazságosak. Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a Sevilla elleni votl. Rövid időn belül kell újra pályára lépnünk, ez egy jó teszt lesz számunkra. Hosszú az út a bajnokság végéig, de mi továbbra is a 90 pontot tűztük ki célul."A Barcelona védelméből ezúttal is hiányzik majd Carles Puyol és Gerard Piquet, viszont elutazott a csapattal Montoya, Cuenca és Fontás is.

Ami az újonc házigazdát illeti: a Granada vezetőedzője, Fabri a spanyol EFE-nek azt mondta: nem legyőzhetetlen a Barcelona, de a pontszerzéshez jó adag szerencsére is szüksége lesz.
"A Barcelona jelenleg a világ legjobb csapata, de nem legyőzhetetlen. A játékosaimnak mindent meg kell tenniük a jó eredmény érdekében. Szervezettek kell védekeznünk és nagyon koncentrálnunk kell. Na és persze szerencsére is szükségünk lesz..." - mondta Fabri a kedd este 20 órakor kezdődőre mérkőzés előtt.

Sevilla - Racing Santander 22.00
Tv: Sport1
hatharom-tipp: 1
A címvédő után hétvégi riválisa, a szintén veretlen Sevilla is pályára lép: az andalúzok a ligautolsó Racing Santander látják vendégül. Az előzetes esélyek természetesen a hazaik mellett szólnak, de kérdéses, hogy a Nou Campban mutatott elképesztő küzdés, mennyit vett ki a sevillai játékosokból. Ráadásul a Racing az utóbbi években több ízben is borsot tört az andalúzok orra alá, a Sevilla legutóbb hazai pályán 2007 decemberében tudta legyőzni a kantábriai alakulatot.