Jégkorong

A szövetség 387 millió TAO-s pénzt szeretné lehívni

  • MTI

A Magyar Jégkorong Szövetség célja nem lehet más, mint teljes mértékben lehívni a Nemzeti Sport Intézet által elfogadott, 387,6 millió forintos, a társasági nyereségadóból befolyó (TAO) pályázati pénz - mondta Németh Miklós, az MJSZ elnöke.

Az MJSZ elnöke az icehockey.hu oldalon kiemelte: ahhoz, hogy ténylegesen megszerezhető legyen ez az összeg, a szövetségnek 109,8 millió forint önrészt kell felmutatnia. Hozzátette: a Nemzeti Sport Intézet a teljes MJSZ-pályázati anyagra kiadta az igazolást, mégpedig elsőként az érintett öt látványsport (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) szakszövetsége közül. A siker mögött - Német szerint - az áll, hogy a jégkorongszövetség kellő mértéktartással állította össze pályázati anyagát, másrészt remek munkát végzett a szövetségi TAO-bizottság.

Az elnök jelezte: érzékeny kérdés, hogy mikor érkezhetnek az első TAO-s pénzek a sportágba. "A cégek nagyrészt már befizették a 2011-es társasági adójukat a havi és negyedéves előlegek formájában. Ezekre az összegekre tehát nem számíthatnunk. Így a leghamarabb majd csak decemberben érkezhetnek utalások, de is előfordulhat, hogy az utalások jelentős részére jövő májusban kerül sor. Fel kell tehát arra is készülni, hogy jó néhány sportszervezetnek a saját működést egy ideig még önerőből kell finanszíroznia" - fogalmazott Németh Miklós, és további türelemre és önmérsékletet kért az érintettektől.