Alpesi sí

Maria Riesch máris kapja a kritikát

  • VNA

A szezonnyitó söldeni futamon csak a 24. helyen végzett az összetett Világkupa győztes Maria Riesch, aki hazájában máris megkapta ezért a magáét.

Sokat nem kellett várni arra, hogy valaki elővegye Maria Riescht a söldeni gyengébb rajt miatt. A korábbi világbajnok Martina Ertl volt a „tettes”, aki az egyik müncheni újságnak igencsak kritikusan nyilatkozott olimpiai és világbajnok utódjáról. „Szkeptikusan figyelem a körülötte zajló dolgokat. Ha velem kapcsolatban is ekkora felhajtás lett volna, akkor azt biztosan nem tudtam volna túlélni. Nem tudom, hogy ő miként tud ennyi eseményre és programra figyelni. Ez majd különösen akkor lesz nehéz, ha nem megy neki annyira jól a sízés” - bökött oda egyet sikeres utódának Ertl, aki szerint Riesch és a nyár óta már férjének számító menedzsere, Marcus Höfl túl sokszor vesznek részt nyilvános eseményeken.

Maria Riesch a holtszezonban a magánéletben is megtalálta a párját
A tíz évvel ezelőtt kombinációban világbajnoki címet szerző, most 38 esztendős Ertl azt sem tartja jónak, hogy Riesch a szezon előtti hetekben hét kilogrammot is leadott súlyából. „A lesiklásban szükség van bizonyos súlyra ahhoz, hogy valaki gyors legyen. Ez akár néhány század-, sőt tizedmásodperc különbséget is eredményezhet a célban” - tette hozzá az amúgy Riesch-hez hasonlóan szintén bajor Martina Ertl.