Haladás

Guardiola és én se értek a szakmához - Aczél Zoltán

A Haladás trénere szerint ő a leghülyébb edző Magyarországon, de nem olvas fórumokat az önkéntes „szövetségi kapitányok” miatt.

Aczél Zoltán nem olvas fórumokat

A Haladás némi meglepetésre nem tudta hazai pályán legyőzni a Kaposvár együttesét, 1-1-es döntetlen lett a hétvégi bajnoki végeredménye. Aczél Zoltánt, a vasiak edzőjét több fórumon is bírálták cseréi miatt, amire a haladasfc.hu-n válaszolt.

"Már nagyon régóta nem olvasok fórumot, de  hallottam róla, tudom, megannyi önkéntes „szövetségi kapitány” írt oda ezúttal is…Valóban nem kell megindokolnom a cseréimet, az én felelõsségem a döntés, és a jövõben nem is magyarázom meg. De ha már rákérdezett, akkor mondom. Oross Márton gyengén futballozott, ezért hoztam be a helyére Horváth Andrást a szünetben. Oross Marci pótlására Kovács István amolyan árnyékékként lépett fel Vujovic mögé - Kokó korábban jól futballozott ebben a szerepkörben, ezúttal sem lehetett rá panasz, elégedett voltam a játékával. Horváth Andrástól azt vártam, hogy megszerezze és megtartsa a labdákat, hiszen a szünet után is támadó szellemben akartunk futballozni, tudtuk, hogy a defenzív foci nem vezet eredményre - az más kérdés, hogy András nem jól oldotta meg feladatát."

Egyes szurkolóknál az verte ki a biztosítékot, hogy a bal lábas Sipost a jobb oldalra vezényelte Aczél Zoltán.

"A leghülyébb edzõ Magyarországon Aczél Zoltán, csakúgy mint Németországban a Bayern Münchennél dolgozó Jupp Heynckes, aki a bal lábas Robbent a jobb, míg a jobb lábas Ribéryt a bal szélre vezényli. Ugyanezen okból nem ért a szakmájához a barcelonai Pep Guardiola sem, hiszen a jobb lábas Pedro a bal oldalon, a bal lábas Messi pedig jobb oldalon futballozik a Barcelonában. De mondhatnám Egervári Sándort is, hiszen õ Vanczák Vilmost a bal oldalon játszatja, holott õ eredendõen jobblábas. De menjünk tovább: Erwin Koeman Huszti Szabolcsot anno a jobb oldalon is szerepeltette, pedig tudjuk, Szabolcs bal lábas. De ugyanúgy a jobb szélen játszatja õt a Zenit edzõje, Spalletti is. Vagy ott van Dzsudzsák Balázs, aki az Anzsi Mahacskalában már játszott a jobb oldalon is. Azt hiszem ezzel megválaszoltam a kérdést. Még annyit: Siposnak  a jobb szélen kellett volna megoldania feladatát, Sipi olykor jobbról megindult, cselezett befelé, hiszen a taktikánknak megfelelõen Kovács István megbontotta számára a védelmet. Amennyiben Sipost csak a jobb oldalon tudom játszatni, akkor azt mondom, hogy nem univerzális játékos. De mint kiderült, nem csak ott használható. A bal oldalról Halmosi Petit nem akartam levinni, Cucu azt hiszem igazolta is döntésemet, hiszen az utolsó percekben forintos labdát adott Horváth Andrásnak, sajnos kimaradt a lehetõség."