Bundesliga előzetes

Stevensnek nagy kihívás a Bayer, Heynckes biztos a hannoveri sikerben

A Bundesliga 10. fordulójában a Schalke 04 a tavalyi ezüstérmes Bayer Leverkusen otthonába látogat, a Bayern München pedig Hannoverben folytatná a remeklését.

A Bundesliga 10. fordulójában a Schalke 04 a tavalyi ezüstérmes Bayer Leverkusen otthonába látogat, a Bayern München pedig Hannoverben folytatná a remeklését.

Bayer Leverkusen - Schalke 04 15:30 (Eurosport2)
Hathárom-tipp: 1
Eurosport-tipp: x
Két olyan csapat találkozik a Bundesliga vasárnapi játéknapjának első találkozóján, amelyek hét közben sikeres nemzetközi megmérettetésen vannak túl. A hazai pályán játszó Leverkusennek volt nehezebb dolga, ugyanis a Bajnokok Ligájában a spanyol Valencia ellen tudott fordítani 2-1-re. A Schalke 04  pedig az AEK Larnaca vendégeként tudott nyerni könnyedén 5-0-ra az Európa Ligában. A négyórás ciprusi repülőút után igencsak nehéz feladat elé néz idegenben Huub Stevens együttese.

„A Leverkusen elleni mérkőzés nagy kihívás számunkra – kezdte a holland szakember. - A Bayer nagyon jó csapat, amely mindig veszélyes futballt játszik. Hozzánk hasonlóan ők is sikeres játékra törekszenek. A Larnaca elleni 90 percben az ellenfélnek nagyon kevés helyzete volt, ez a célunk a Bundesliga-meccseken is. Egy-két játékos kapott rúgást csütörtökön, de csak kisebb zúzódásaik vannak.”

A vendéglátóknál a legjobb hír a csapattal kapcsolatban az volt, hogy Michal Kadlec 2015-is meghosszabbította a szerződését a gyógyszergyáriakkal. Robin Dutt a Valencia elleni tanulságokról beszélt.

„Ha elöl is teljes intenzitással támadunk le, azzal tehermentesíthetjük a középső védőinket, akik így nagyobb százalékkal tudják megnyerni a párharcaikat – jegyezte meg a  a Bayer vezetőedzője, aki reméli, a hétközi kupasiker önbizalmat ad a Schalke ellen játékosainak.

Hannover 96 - Bayern München 17:30 (Eurosport2)
Hathárom-tipp: 2
Eurosport-tipp: 2
Hannoverben nyújtaná tovább sorozatát Manuel Neuer. A Bundesliga örökrangsorának harmadik
helyén álló bajor hálóőr 748 perce nem kapott gólt a bajnokságban, a 884 perces csúcsot Timo Hildebrand tartja a 2002/03-as és 2003/04-es szezon óta. Ha Neuer vasárnap hibátlanul véd Hannoverben is, akkor megelőzheti a második helyezett Oliver Kahnt, aki 2002/03-ban 802 percen át "húzta le a rolót", ugyancsak a Bayern színeiben.

A listavezető müncheniek vezetőedzője ugyanakkor nem számít könnyű mérkőzésre a kiegyensúlyozottan szereplő Hannover otthonában. „Természetesen láttam a csütörtöki mérkőzést – utalt a Hannover FC Köbenhavn elleni 2-2-re végződő Európa Liga-összecsapására Jupp Heynckes - Nagyon nehéz játszani ellenük, de jó formában vagyunk, 100 százalékot fogunk nyújtani vasárnap. Biztosak vagyunk a győzelemben.”

Nem feltartott kézzel mennek a pályára a hannoveriek sem, a hazai veretlenség megőrzése a tét.
„Meg szeretnénk tartani a lendületünket a Bundesligában, és továbbra is veretlenek szeretnénk maradni otthon” - mondta Mirko Slomka, a hannoveriek trénere, aki csak Christian Schulzra nem számíthat sérülés miatt.