Premier League

A könyörtelen City hatot rúgott a tompa Unitednek a manchesteri rangadón

A Manchester United ugyan sokáig jobban játszott mezőnyben, mint a Manchester City a Premier League kilencedik fordulójának rangadóján, de Mario Balotelli két helyzetből két góllal előnyhöz juttatta csapatát. A második félidőben fokozatosan őrlődött fel, végül teljesen összeroppant az emberhátrányba kerülő bajnoki címvédő.

Mario Balotteli, James Milner és Sergio Agüero örülnek egy gólnak a Manchester United-Manchester City Premier League-mérkőzésen 2011 októberében az Old Traffordon

A hazai pályán játszó United kezdte magabiztosabban a mérkőzést, többet birtokolták a labdát Rooneyék, de helyzeteket nem tudtak kialakítani, mert nem vállaltak semmiféle kockázatot a védekező felfogásban kezdő City ellen. Így is meglepő volt azonban, hogy a vendégek szereztek vezetést, hiszen csapata első kapura tartó lövését adta le Balotelli a 22. percben, amiből rögtön be is talált. (0-1)

A Vörös Ördögök nem tudták felpörgetni a játékukat hátrányban sem, a második félidő elején pedig Evans nagy hibája után emberhátrányba is kerültek. Ennek a játék képében eleinte nem volt látszata, de a 60. percben Milner beadása után így is megszerezte második gólját Balotelli. (0-2)

Nem sokkal később Agüero góljával már eldőlni látszott a meccs, noha a hajrá kezdetén Fletcher egy nagyszerű lövéssel szépíteni tudott. (1-3)

A véghajrában azonban a csereként beálló Dzeko egy szerencsés góllal újra háromgólosra növelte a vendégek előnyét, majd a fejetlenül előre rohanó United még két kontrából két újabb találatot is kapott, így végül nagy verésbe szaladt bele. (1-6)

A City előnye így már öt pont a városi rivális előtt a tabella élén, azaz már kimondhatjuk, hogy Roberto Mancini együttese bejelentkezett a bajnoki címért.

Vége a mérkőzésnek.

90+4. perc: Silva remekül indította Dzekót két ember között, a bosnyák csatár pedig bebombázta a labdát. (1-6)

90+1. perc: GÓL! Az egész meccsen remekül osztogató Silva kapott labdát a jobb oldalon, és De Gea lábai között lőtt a kapuba. (1-5)

89. perc: GÓL! Bal oldali szöglet után Barry csúsztatta le a labdát a bal alsó felé, De Gea védett, de Lescott visszakanalazta a labdát, Dzeko pedig belesétált, és a térdéről a kapuba pattant a játékszer. (1-4)

89. perc: CSERE - Milner helyett állt be Kolarov.

88. perc: Yaya Touré tört befelé a jobb oldalról, jobb külsővel lőtt a jobb alsó mellé.

87. perc: Jones jobb oldali beadása után Hart magabiztosan ölelte magához a labdát.

86. perc: Jobb oldali beadás után Smalling fejelt a City kapuja mellé.

85. perc: Welbeck sokadszor nem tudott mit kezdeni a labdával a bal oldalon a saját térfelén, így nem tudott támadást indítani a United.

83. perc: A City lassítani igyekszik a játékot, és ez úgy tűnik, sikerül is, mert a hazaiak térfelén tudják tartani a labdát.

80. perc: GÓL! Fletcher kényszerítőzött Hernándezzel a tizenhatosnál, és fantasztikusan tekert Hart kapujának bal felső sarkába. (1-3)

77. perc: Kontrázott a City, Silva Dzekóhoz passzolt, aki kissé a jobb oldalról, laposan lőtt a hosszúra, De Gea lábbal védett.

75. perc: CSERE - A harmadik gólt szerző Agüero is kiállt, helyére Nasri érkezett.

73. perc: Elég későn, de felpörgette a tempót a United, tiszta lövőhelyzethez azonban két perc alatt sem jutottak a City tizenhatosának közelében.

71. perc: Néhány United-szurkoló eleget látott, hazaindultak.

70. perc: CSERE - A két gólt szerző Balotelli nem ér el mesterhármast, Dzeko állt be a helyére.

69. perc: GÓL! A nagyon aktív Richards kapott Silvától labdát a jobb oldalon, középre passzolt, Agüero pedig a kapuba. (0-3)

66. perc: CSERE - Nani és Anderson elhagyták a pályát, Hernández és Jones álltak be a Unitedbe.

65. perc: Silva a bal oldalról adott be, Balotelli elől, ezúttal mentett Smalling.

62. perc: Megfordult a játék képe, mostanában a United bekkel, a City pedig jól adogat a hazaiak térfelén.

60. perc: GÓL! Milner kapott a jobb oldalon, a tizenhatoson belül remek labdát Silvától, középre lőtt, ott pedig Balotelli bepofozta második gólját. (0-2)

57. perc: Egy szöglet után Anderson remekül passzolt Smallinghoz, ő tizenkét méterről lőtt, de szögletre pattant a labda.

55. perc: Milner már fent volt a jobb szélen, beadásáról centikkel maradt le Agüero.

54. perc: Fletcher gurított középre jobbról, ott Young lőtt volna, Milner közbelépett, majd a United szélsőjéről pattant veszélyesen, de a kapu mellé a labda.

53. perc: Balotelli jobb oldali beadása után Agüero törte el a labdát, majd Richards került megint helyzetbe, de ballal a nézőtérre lőtt.

51. perc: Welbeck indult el egy az egyben Lescott felé, de a védő remekül megoldott a helyzetet.

50. perc: Richards indult befelé a jobb oldalról, a tizenhatoson belül Anderson felborította, de a játékvezető szerint egyenlő testhelyzetben ütköztek. Nem úgy tűnt...

48. perc: Balotelli a sorfalba vágta a szabadrúgást, utána Richards nem tudott mit kezdeni a lepattanó labdával.

47. perc: KIÁLLÍTÁS! Evans engedte, hogy a kilépő Balotelli elé kerüljön, majd a tizenhatos vonalánál lerántott az olasz csatárt. Jogosan kapott piros lapot. Szabadrúgással jöhetett a City.

46. perc: A Manchester City kezdte a második félidőt, egyik menedzser sem cserélt.

Ennek és még sok más meccsnek az eredményét nyomon követhetitek élőben Livescore-oldalunkon.

Mezőnyben jobb, pontosabb volt a Manchester United az első félidőben, de a tizenhatos környékén Rooneyék nem tudtak mit kezdeni a jól tömörülő City-védelemmel, míg a vendégek egyetlen igazi helyzetüket kihasználták, így 1-0-ra vezetnek a szünetben.

45+1. perc: Nani és Welbeck a jobb oldalon mentek volna el, de Clichy felszabadított, és ezzel véget ért az első félidő.

44. perc: Welbeck, Rooney és Nani próbált keresztülmenni a City védőfalán a tizenhatosnál, a portugál azonban akaratlanul felrúgta Rooneyt, aki azt hitte, az ellenfél játékosa ért hozzá, és nagyot homorítva esett hasra...

42. perc: Welbeck tette le Andersonnak a labdát a tizenhatosnál, a brazil ezúttal a kapu fölé lőtt.

40. perc: A United negyedik szöglete után Rooney passzolta vissza a labdát a jobb oldalról, de Evans lyukat rúgott, a támaszkodó lábáról pattant le a játékszer.

39. perc: Gyors támadást vezettek a hazaiak, Rooney remek labdát kapott a tizenhatos vonalán a bal oldalon, de nem tudta átvenni, pedig ziccerbe kerülhetett volna.

38. perc: Balotelli végzett el szabadrúgást a United tizenhatosának előteréből, de a labda nem jutott túl a sorfalon.

36. perc: Rooney kínálta meg Hartot egy lövéssel, az angol válogatott kapus állta a sarat.

35. perc: Balotelli harcolt ki szabadrúgást a jobb oldalon, David Silva beadása azonban elszállt a kapu előtt keresztbe.

34. perc: A sarokrúgás után Andersonhoz került a labda a tizenhatoson kívülre, ő egyet tolt rajta, majd lőtt, Hart magabiztosan védett.

33. perc: Evra indította be Youngot a bal oldalon, Richards szögletre mentette a beadását.

32. perc: Nani többször is megpróbálkozott beadásokkal a jobb oldalról, de Clichy remekül védekezett vele szemben, ezúttal sem jutott rajta keresztül a labda.

31. perc: Evra röviden fejelt ki egy beadást, Toure húsz méterről lőtt, jócskán kapu fölé.

30. perc: Egyik csapat sem kapkodott az utóbbi percekben, inkább a pontosságra törekedtek a játékosok, így a mezőnyben passzolgatott egyik majd másik csapat.

27. perc: A City tizenhatosának bal sarkától tekert kapura Young, nem sokkal ment a kapu mellé a labda.

26. perc: Richards remekül szerzett labdát saját térfelén, majd még szebben kerülte meg Fletchert, de kicsit optimistán próbált De Gea kapujára ívelni távolról. Jócskán tévedett.

24. perc: Agüero jobbról adott középre, de Balotellinek magas volt a labda.

23. perc: Balotelli sajátos gólörömmel készült, a meze alatt "Miért mindig én?" feliratú pólót viselt, utalva arra, hogy sorozatos botrányai miatt állandóan a média támadásainak célkeresztjében áll. Mivel a pólót megmutatta, sárgát kapott.

22. perc: GÓL! A vendégek váratlanul megszerezték a vezetést. Milner gurította a bal oldalról, az alapvonal közeléből vissza a labdát a tizenhatos környékére, onnan pedig Balotelli laposan, pontosan lőtt a United kapujának bal alsó sarkába. (0-1)

20. perc: A City fegyelmezett védekezésből próbált kontrákat indítani a meccs eddigi részében, de egyelőre ez csak annyit ért, hogy a United támadásait "megfojtották", a sajátjaikat pedig pontatlanul hajtották végre.

18. perc: Kicsiben próbált játszani Young és Rooney a City tizenhatosának bal sarkánál, de Richards szerelt, majd Balotellihez került a labda, és ezúttal ő indította hosszan Agüerót.

17. perc: A United a vendégek térfelén tartotta a labdát, de Hart kapujának közelébe nem tudott jutni, mert Clichy ellopta a játékszert Nani elől, majd hosszan indította Agüerót.

15. perc: Young egyelőre az elfutásokban jeleskedik, a beadásokban nem. Megint teljesen üres helyre adott be a bal oldalról.

14. perc: David Silva forgatott egyszerre négy védőt a United tizenhatosán belül, de sokra nem ment vele, végül Milnerhez keveredett ki a jobb szélre a labda, az ő beadása magas volt Agüerónak.

13. perc: Eddig nem nagyon tudta mezőnyben megtartani a Manchester City a labdát, veszélyesebb volt a United, de igazi helyzet még nem volt.

11. perc: A United újabb szöglete után Anderson ívelt jobbról ballal középre, de megint City-játékos fejét találta a labda.

10. perc: A sértett szabadrúgása után élesen szállt középre a labda, de a védők ki tudták fejelni.

8. perc: Younggal egyelőre nem tud mit kezdeni a City védelmének jobb oldala, ezúttal Milner rúgta fel.

7. perc: A meccs első szögletét a Vörös Ördögök végezték el kicsiben, utána Young rosszul ívelt át a kapu előtere felett. Rooney visszavitte a labdát a jobb oldalról a tizenhatos előterében, de a beívelése hosszú volt a társaknak.

6. perc: Egyelőre a United tűnik magabiztosabbnak, de mindkét csapat óvatosan kezdett.

4. perc: A szabadrúgás nem volt veszélyes, könnyen tisztáztak a vendégek.

3. perc: Ezúttal a másik szélen próbálkozott Young, de Richards becsúszása miatt szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat.

2. perc: Nani ment volna el a jobb szélen, de hosszan tolta meg a labdát Clichy mellett, kirúgás következett.

1. perc: A United kezdte a mérkőzést.

Premier League, 9. forduló
Manchester United-Manchester City 1-6 (0-1)
Manchester United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Evans, Evra - Nani (Hernández, 66.), Fletcher, Anderson (Jones, 66.), Young - Rooney, Welbeck
Cserék: Lindegaard, Jones, Fabio, Valencia, Park, Berbatov, Hernández
Manchester City: Hart - Richards, Kompany, Lescott, Clichy - Milner (Kolarov, 89.), Y. Toure, Barry, Silva - Balotelli (Dzeko, 70.), Agüero (Nasri, 75.)
Cserék: Pantilimon, Zabaleta, Kolarov, K. Toure, De Jong, Nasri, Dzeko
gólszerzők: Fletcher (81.), illetve Balotelli (22., 60.), Agüero (69.), Dzeko (89., 90+4.), Silva (90+1.)