NB I előzetes

Prukner: Kellenek a szurkolók!

  • Göbölyös János

Szombaton öt mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a tabella utolsó helyezettje, a Zalaegerszeg a tizenegyedik Siófokot fogadja.

Zalaegerszegen valami mintha megmozdult volna. A csapat még nem, az ugyanúgy az utolsó helyen szerénykedik, mint hetekkel ezelőtt, és a ponthátránya miatt ez az állapot akkor sem változik, ha szombaton legyőzi a Siófokot. A Zete még kitartó szurkolói úgy vannak ezzel, ha ezt a meccset is elbukja a csapat, akkor már-már reménytelennek látszik a bentmaradás. Csakhogy a vendégek nem tartoznak a könnyen verhető kategóriába, gólt szerezni nagyon nehéz ellenük (a harmadik legkevesebbet kapták a mezőnyben), igaz, az eredményesség sem jellemző rájuk (ebben az összevetésben az utolsó előttiek). A fenti mutatókra természetesen a zalaiak sem lehetnek büszkék, sőt... Némi kapaszkodót és ezzel együtt reményt jelenthet az egerszegiek számára a legutóbb Újpesten nyújtott második félidei teljesítmény, ha azt meg tudná ismételni a csapat, akár a nyeretlenségének is búcsút inthet.

Prukner László, a Zalaegerszegi TE vezetőedzőjeként a kispad mellett a Kecskeméti TE elleni mérkőzésen 2011 szeptemberében

OTP Bank Liga 13. forduló
Zalaegerszegi TE−FGSZ Siófok
ZTE Aréna, 10.21., szombat, 17.00
Vezeti: Németh Ádám (Vámos T., Huszár B.)
Hathárom-tipp: 1
"Mint mindig, most is próbáljuk kihozni a maximumot a találkozóból, fizikálisan és mentálisan felkészültünk arra, hogy végre megszerezzük első győzelmünket" - fogalmazott Prukner László vezetőedző a Zalai Hírlapban. - "A Siófok fegyelmezetten, taktikusan futballozik, játékosai küzdenek egymásért, jellemző a csapatukra, hogy kevés gólt kapnak, és főleg döntetlenekkel gyűjtögették eddig a pontjaikat. Újpesten a második félidőben már a mi akaratunk érvényesült, ekkor jött az a bizonyos büntetőből esett harmadik hazai gól, amely megpecsételte a sorsunkat. Most viszont itthon leszünk, és nagyon remélem, hogy a közönségtől megint megkapjuk a támogatást. A legutóbbi találkozón is egy-egy szép megmozdulás után érkezett a taps a lelátóról, szóval kellenek a szurkolók. És az összefogás is mindenki részéről, mert csak ez ránthatja ki a csapat szekerét a kátyúból."

Van mit rángatni Zalaegerszegen, mint ahogy Siófokon sem nyugodhatnak bele abba, hogy a védekezést, ha nem is tökélyre, de elfogadható szintre fejlesztették. Ez, csak ez ugyanis kevés lehet a ZTE ellen.

"Egész héten azon dolgoztunk, hogy a helyzetkihasználással ne legyen probléma a mérkőzésen" – nyilatkozott az nb1.hu-n Horváth Károly szakmai igazgató. - "Addig ugyanis nem nyerünk, amíg a helyzeteket nem használjuk ki. Olyan ZTE ellen játszunk, amelynek kispadjára egy sikeredzőt szerződtettek. Prukner László harmadik helyre vezette a Fradit, a Pro-licences képzés vezetője volt. De nem csak szakmai téren erősödtek, hanem játékoskeretük is, hiszen leigazolták Meyét, Tökölit, Mátét. A Zetét tehát közel sem szabad leírni, de megpróbáljuk azt kihasználni, hogy az utóbbi időben nem szerepelnek eredményesen."

Forma-index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)
Zalaegerszeg-Siófok
  ellenfél eredmény pontszám
ZTE      
  Kaposvár II(MK) 0-1 0
  Pápa(NBI) 1-1 1
  Győr(LK) 1-1 0,50
  Győr(LK) 1-3 0
  Újpest(NBI) 2-4 0
Aktuális forma-index*     0,30
SIÓFOK      
  Honvéd(NBI) 0-0 1
  Haladás(NBI) 1-2 0
  Pécs(LK) 0-2 0
  Pécs(LK) 1-1 0,75
  Vasas(NBI) 0-0 1
Aktuális forma-index*     0,55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)