Premier League

Pontot csent az Anfieldről az újonc Norwich - videó

A Liverpool meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az újonc Norwich Cityvel az angol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szombati mérkőzésén. A Vörösök szerezték meg a vezetést Craig Bellamy révén az első félidő ráadásában, de a vendégek a szünet után egalizáltak.

Aházigazda Liverpool csak 1-1-es döntetlent játszott az újonc Norwich-csal az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

A vezetést az első félidő hosszabbításában szerezte meg a Liverpool: egy előrevágott labdát vett át Craig Bellamy, majd egy védő szerencsétlenkedése miatt sikerült megtartania, 8 méterről helyezett a hálóba, a labda egy vendégjátékoson is megpattant (1-0).


Az újonc a 61. percben egyenlített, Pilkington ívelt be középre jobbról, Holt védőjét és Reinát is megelőzve a kapuba bólintott (1-1).

Kenny Dalglish cserékkel próbált frissíteni, kevés sikerrel. Az utolsó pillanatokban Andy Carroll lehetett volna a hős, de Suárez beívelése után a bal alsó mellé fejelt. Az ilyen mérkőzéseken elhullajtott pontok nagyon hiányozhatnak majd a végelszámolásnál a Vörösöknek, a csapat idén többé-kevésbé biztatóan teljesít az elmúlt év csalódásai után, de egyelőre képtelen az egyenletesen jó teljesítményre.

Premier League, 9. forduló:
FC Liverpool-Norwich City 1-1 (1-0)
Gólszerző: C. Bellamy (45+1.), illetve G. Holt (61.)
 
Korábban:
Aston Villa-West Bromwich Albion 1-2 (1-1)
Gólszerző: D. Bent (23. - tizenegyesből), illetve J. Olsson (45.), Scharner (57.)
Piros lap: Herd (35. - Aston Villa)
Bolton Wanderers-Sunderland 0-2 (0-0)
Gólszerző: Sessègnon (82.), Bendtner (90+2.)
Newcastle United-Wigan Athletic 1-0 (0-0)
Gólszerző: Cabaye (81.)
 
Wolverhampton Wanderers-Swansea City 2-2 (0-2)
Gólszerző: Doyle (85.), O,Hara (86.), illetve Graham (23.), Allen (35.)
 
Vasárnap:
Arsenal-Stoke City 14:30
Fulham-Everton 14:30
Manchester United-Manchester City 14:30
Blackburn Rovers-Tottenham Hotspur 16:00
Queens Park Rangers-Chelsea 17:00