WTCC

Michelisz a 13. helyről indulhat Japánban

  • VNA

Michelisz Norbert a 13. rajthelyről indulhat a vasárnapi futamokon a túraautó-világbajnokság szuzukai versenyén.

Több, mint egy hónapos szünet után ezen a hétvégén Szuzukában folytatódik a túraautó világbajnokság sorozata, ahol magyar idő szerint szombaton hajnalban az időmérő edzést rendezték. Michelisz Norbert, a Zengő Dension Team magyar versenyzője autójának egyensúlyával küszködött végig, így - idén mindössze a második alkalommal - kiszorult a legjobb tíz rajthelyért zajló küzdelemből. Ez azt is jelentette egyben, hogy a magyar versenyző  a szabályok szerint mindkét vasárnapi futamot azonos startpozícióból (13.) kezdheti meg.

A várt eső ugyan nem érkezett meg az időmérőre, de a piros zászló kétszer is megszakította a kvalifikációt. Először a BMW-s Fabiani miatt, aki beragadt a sóderágyba, majd Pepe Oriola nagy sebességgel a szalagkorlátba csapódott, amikor túl nagy tempóval próbálta meg bevenni a nyolcadik kanyart. A spanyol pilótát öt helyes rajtbüntetéssel is sújtották, mert motort kellett cserélnie a SEAT-jában.

Michelisz ezúttal kiszorult a legjobb tíz közül
„Sajnos nem kerültem be a Q2-be, annak ellenére, hogy arra számítottam, száraz körülmények között nagyon jó esélyünk van rá... de ez megint csalóka kép, hogy miért nem kerültem be. Persze, hogy csalódott vagyok, mert ez eddig a harmadik alkalom, hogy nem jutottam be a legjobb 10 közé, de ez az első olyan, amikor mindannyiunknak majdnem ugyan olyan versenykörülményei voltak. Ezen a hétvégén többet tanultunk az autóról, mint eddig egész évben. És ez is dilemma, mert sok új ötlet fog még felmerülni ezzel kapcsolatban, és millió út nyílt meg előttünk, amit kipróbálhatnánk. Alapesetben én inkább olyan típus vagyok, hogy tesztelnék mindent. Most olyan helyzetben vagyunk, hogy el kell kezdenünk azzal is foglalkozni, hogy a lehető legbiztosabb megoldást válasszuk ahhoz, hogy megnyerjük a Yokohama Throphyt. Abba a hibába sem szeretnénk esni, hogy a kezünkben van az esély a nyerésre és akkor elindulunk egy másik irányba, és elszalasztjuk a lehetőséget” - nyilatkozta csapata honlapján Michelisz az időmérő után.
 
„Mit is várok a holnaptól? Poulsen, aki vezeti a bajnokságot, most mögöttem végzett. Messze nem tragikus a szituáció, sőt. A célom az, hogy pontokat szerezzek, és többet, mint a dán pilóta. Makaóban dupla pontokért megyünk, nem tartom gondnak, ha hátránnyal érkezem oda, de azért ezt szeretném elkerülni. Túlságosan sok kockázatot nem fogok vállalni, azért hogy a hátrányomat ledolgozzam, mert ha rosszul sül el, akkor előfordulhat, hogy a kínai futam előtt nagyon nagy lesz a hátrányom, ezt pedig semmiféleképpen sem szeretném” - tette hozzá Michelisz. A két szuzukai futamot az Eurosport vasárnap kora reggel 07.15-től és 08.15-től élőben közvetíti.

Az utca emberét a Hathárom TV nemrégiben megkérdezte, vajon ismeri-e Michelisz Norbertet