Serie A előzetes

Buffon és Vidal nélkül kellene nyernie a Juventusnak

A Serie A nyolcadik fordulójának szombati játéknapján a Fiorentina a Cataniát fogadja, a listavezető Juventus pedig a Genoát. A Violák hazai pályán eddig sosem kaptak ki aktuális ellenfelüktől, és ezúttal sincs erre sok esély, hiszen a Cataniánál rengeteg a sérült. A Juventus keretében sem mindenki egészséges, ráadásul nagyon fontos játékosokkal nem számolhat Antonio Conte.

Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője

Juventus-Genoa
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1
A hazaiak alapembereiket lesznek kénytelenek nélkülözni szombaton este - és elképzelhető, hogy még néhány hétig -, mivel Gianluigi Buffon és Arturo Vidal is megsérült hét közben az edzéseken. Rajtuk kívül valószínűleg Milos Kraszics és Eljero Elia is ki fog maradni a kezdőből, de ez már edzői döntés, Antonio Conte ugyanis egyáltalán nem elégedett a két legkreatívabbnak tartott szélsője teljesítményével. A másik oldalon Kakha Kaladze a legnagyobb hiányzó, a korábban a Milanban játszó grúz védő a Lecce elleni 0-0 alkalmával állíttatta ki magát.

Az utóbbi években teljes mértékben uralja a Juventus a két csapat párharcát, amióta a Zebrák visszatértek a Serie A-ba kényszerű másodosztályú kirándulásukból, hatszor nyertek a piros-kékek ellen, míg a genovaiak csak egyszer tudtak nyerni. Ráadásul a 16 legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön mindig lőttek gólt a torinóiak. A Genoa idegenben elég gyengén szerepelt az utóbbi időben, hiszen 9 találkozón keresztül nem úszták meg kapott gól nélkül, és ezek közül hétszer ki is kaptak. Az ő teljesítményüket szinte egy az egyben meg fogja határozni, hogy Rodrigo Palacio milyen formában van, hiszen a csatár eddig ötször talált az ellenfelek kapujába, és három gólpasszt osztott ki, csapata pedig ezeken kívül csak egy gólt szerezett.

Fiorentina-Catania
18:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
A Violáknál még mindig hiányzik a néhány hete térdsérülést szenvedett Alberto Gilardino és Per Kröldrup is. Ugyanakkor elképzelhető, hogy Juan Vargas újra lehetőséget kaphat a bal szélen. A vendégeknél sérült Pablo Ledesma, Ciro Capuano, Alessandro Potenza, Pablo Alvarez, Christian Llama és David Suazo is, elég szűkös tehát a keret.

A Catania eddig 14-szer járt Firenzében, és egyszer sem tudott nyerni, de ez máshol sem nagyon meg mostanában az együttesnek, hiszen legutóbb februárban győztek idegenbeli mérkőzésen. Eddigi 9 pontjuk javát is otthon gyűjtötték össze, és a már említett sok sérült miatt valószínűleg annak is örülnének, ha második döntetlenjüket és nem második vereségüket szereznék meg szombat este.