Bundesliga

A Dortmund gálával vigasztalta szurkolóit a gyenge nemzetközi eredményekért

Sima győzelmet aratott a Borussia Dortmund a Bundesliga tizedik fordulójában, a Köln ellen 5-0-ra nyertek Lewandowskiék. A Hajnal Tamással felálló Stuttgart döntetlent ért el a Nürnberg otthonában, a Stieber nélkül játszó Mainz Berlinben szerzett pontot, a Kaiserslautern és a Hoffenheim otthon nyert.

Dortmund-Köln

A bajnoki címvédő a jobbik arcát mutatta a mérkőzés elején, többször is gyors támadásokat tudtak vezetni a sárga-feketék, és Kagawa már a 7. percben meg is szerezte a vezetést. Grosskreutz bal oldali beadására érkezett remekül a japán, és közelről passzolt a hálóba. (1-0)

A következő percekben sem csökkent a hazaiak lendülete, és ennek még az első félórában meg is lett az eredménye. Ezúttal Sven Bender harcolt meg a labdáért a tizenhatoson belül, hátragurított, ott pedig érkezett Schmelzer, és remekül tekert Rensing kapujának bal oldalába. A balhátvéd első Bundesliga-gólja igencsak szépre sikerült. (2-0)

A dortmundiakat láthatóan felpaprikázta a hétközi vereség a Bajnokok Ligájában, amit az Olimpiakosz ellen szenvedtek el, hiszen egyetlen pillanatra sem álltak le, a Köln pedig láthatóan nem bírta a hazaiak tempóját. A 44. percben tovább nőtt a különbség, Bender indult be remekül a védők közé kissé a jobb oldalról középre gurított, ott pedig Lewandowski, ha nehezen is, de bekotorta a labdát a kapuba. (3-0)

A Borussia Dortmund játékosai örülnek az 1. FC Köln ellen szerzett góljuknak a Bundesligában 2011 októberében

A második félidőben tovább folytatódott a fesztivál, az 50. percben egy rövid Köln-mentés után Götze mellel továbbított Grosskreutzhoz, ő fejjel Lewandowskihoz, a lengyel pedig lábbal a kapuba. (4-0)

A 66. percben még tovább nőtt a különbség, Blaszcykowski jobb oldali beadására Kehl érkezett óriási lendülettel - ahogy az egész meccsen játszott -, és a bestukkolta a labdát. (5-0)

A meccs utolsó szakaszában már csak játszogatott a Dortmund, ez pedig egy újabb gólhoz nem volt elég, így "csak" öttel verték Jürgen Klopp fiai a Kölnt.

Hertha-Mainz

Berlinben nem estek egymásnak a csapatok, az első lehetőség csak a tizedik percben érkezett, Raffael próbálkozott a hazai csapatból. A folytatásban több helyzetet tudott kialakítani helyzeteket a Mainz, amelyben Stieber Zoltán a kispadon kapott helyet. A Herthából Ebert és Kobiashvili lőhetett volna gólt, a vendégektől pedig Noveski volt a legaktívabb, de Ivanschitz és Allagui is oda tudott kerülni Kraft kapuja elé. Be azonban egyik együttes sem talált a szünetig. 

Sokat nem változott a játék képe a második félidőben sem, a Mainz fölényben volt, de gól ugyanúgy nem született, ahogy az első félidőben sem, így ez a találkozó 0-0-val ért véget.

Hoffenheim-Mönchengladbach

A hazaiak lendületes támadásokat vezettek már a mérkőzés kezdetétől, a vendégek pedig a kontrákra próbálták építeni a játékukat. A terv a Hoffenheimnek jött be jobban, Babel és Ibisevic is oda-odaért gólközelbe, míg a 'Gladbach inkább csak az első félidő vége felé volt veszélyes. De az első félidőben ez is elég volt a Borussiától, hiszen egyik csapat sem szerzett gólt. 

A második játékrész elején azonban már nem zárt jól a vendégvédelem, Babel bal oldali beadása után odakerült Ibisevic elé a labda, ő pedig a hálóba lőtt az 56. percben. (1-0)

Ez az egy találat elég is volt a Hoffenheimnek ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést, így egy pontra megközelítette aktuális ellenfelét.

Kaiserslautern-Freiburg

Az első félidőben ugyan már a hazaiak irányították a játékot, az első gólra azonban a 75. percig várni kellett. Ekkor Schechter volt eredményes (1-0), és szinte azonnal növelhette volna az előnyét a 'Lautern, hiszen Tiffert tizenegyest végezhetett el, a büntetőt összehozó Baumann azonban védeni tudott.

Az utolsó percekben ugyan próbálkozott becsülettel a Freiburg, de gólt nem tudtak szerezni, így vereséget szenvedtek.

Nürnberg-Stuttgart

Régen azt mondták, hogy egy szöglet az már fél gól, Nürnbergben azonban már egy sarokrúgás is elég volt a hazaiaknak, hogy vezetést szerezzenek. A 9. percben Ulreich és Hajnal sem tudott menteni a rövid saroknál, Simmons pedig a hálóba vágta a labdát. (1-0)

Az első félidő többi részében inkább a Stuttgart irányított, az egyenlítés azonban csak a második félidőben sikerült a hazaiaknak. az is elég furcsa körülmények között, hiszen Harnik lövése megpattant ugyan egy hazai kézen a tizenhatoson belül a 60. percben, de szándékosnak semmiképp nem lehetett nevezni a mozdulatot. Ennek ellenére Kuzmanovics büntetőt végezhetett el, és be is lőtte. (1-1)

Hamarosan azonban újra megszerezte a vezetést a Nürnberg: Wollscheid talált be a 70. percben. (2-1)

A Svábok viszont még ettől sem roppantak össze, és Kvist jobb oldali beadását Maza közelről kotorta be a 84. percben. (2-2)

A véghajrában már egyik csapatnak sem voltak nagy lehetőségei, így maradt a döntetlen. 

Bundesliga
10. forduló
Borussia Dortmund-Köln 5-0 (3-0)
gólszerzők: Kagawa (7.), Schmelzer (25.), Lewandowski (44., 50.), Kehl (66.)
Hertha BSC-Mainz 0-0
Hoffenheim-Mönchengladbach 1-0 (0-0)
gólszerző: Ibisevic (56.)
Kaiserslautern-Freiburg 1-0 (0-0)
gólszerző: Shechter (75.)
Nürnberg-VfB Stuttgart 2-2 (1-0)
gólszerző: Simons (9.), Wollscheid (70.), illetve Kuzmanovics (61. - büntetőből), Maza (84.)