Hegyikerékpár

Buruczki hatodik lett Malajziában

  • VNA
megosztom

Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) hatodik helyet szerzett a rendkívül erős mezőnyt felsorakoztató Langwaki Mountain Bike Challenge verseny olimpiai-krossz számában.

Az öt napon keresztül zajló verseny második napján rendezett futamot a világranglista hetedik helyén álló, német Karl Platt nyerte 1:30:26 órás idővel. A nők között induló Dósa Eszter (Vitalitás SE) 7-8. helyekkel gyarapodott. Az ötnapos, közel húszmillió forintos összdíjazású verseny legfontosabb szakaszát egy 7,3 km-es körpályán rendezték meg, ahol Szilárdot a győztes Karl Platt mellett egy-egy dél-afrikai, olasz és ausztrál versenyző, valamint a világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok francia Thomas Dietsch előzte meg. Szilárd mindössze 13 másodperccel szorult az Európa-bajnok mögé. A mezőny erősségére jellemző, hogy a távol-keleti országban több európai nemzet bajnoka is rajthoz állt. Az olimpiai kvalifikációba is beszámító versenyen elért eredményével a Kőbányai Torna Club versenyzője 6 világranglista-pontot szerzett.

A Mountain Bike Challenge harmadik szakaszán is sikerült Szilárdnak az első tíz között végeznie, itt a hetedik helyet szerezte meg. Ezzel sokat lépett előre az összetett versenyben az első napi, maratoni távú versenyen elért 14. helyéről. Így minden remény megvan arra, hogy elérje kitűzött célját, és az összetett első tíz helyezett között végezzen. A nők között Dósa Eszter (Vitalitás SE) képviseli a magyar színeket Malajziában. Ő kiegyensúlyozott versenyezéssel az első két napon 8-8. helyezést ért el, majd a harmadik szakaszon a 7. lett. A hölgyek mezőnyét jól jellemzi, hogy Eszternek többek között olyan versenyzőkkel kell megküzdenie, mint a 3. szakasz győztese, az Európa-bajnok és U23-as világbajnoki ezüstérmes svájci Nathalie Schneitter.

Buruczki Szilárd menetel az olimpia felé

megosztom