Bajnokok Ligája

Villas-Boas a duplázó Torrest és a csapatát is dicséri

A Bajnokok Ligája E-csoportjának 3. fordulójában a Chelsea szenzációs első félidejének köszönhetően 5-0-ra kiütötte hazai pályán a belga bajnok Genk csapatát. A londoniak legjobbja a két gólt szerző Fernando Torres volt, akinek teljesítményével igen elégedett volt André Villas-Boas is.

Andre Villas-Boas elégedett csapatávalA spanyol támadó télen érkezett a londoniakhoz potom 50 millió euróért, de a Chelsea-nél eltöltött valamivel több, mint fél éve alatt egyelőre nem szolgált rá az árára, leginkább pocsék játéka és katasztrofális helyzetkihasználása miatt került a középpontba. A portugál André Villas-Boas érkezése óta azonban mintha valami elindult volna, a "Kölyök" becenévre hallgató támadó ugyanis egyre inkább (ön)magára talál.

A Tőzsér Dániellel és Köteles Lászlóval a soraiban felálló Genk ellen például olyan első félidőt produkált, ami után joggal dicsérhették őt a Chelsea-ért szorítók: két gólja mellett számos remek megmozdulással vétette észre magát.

"Fontos volt számára, hogy pályára léphessen a spanyol válogatottban és onnnan sikerült átmentenie a remek formáját" - mondta a Sky Sportsnak a találkozó után André Villas-Boas, majd csapatát is méltatta. " Azt gondolom, hogy nagyon jó napot fogott ki a csapatom. Próbáltunk végig magas tempót diktálni, igaz a második félidőben már néhány passzunkba hiba csúszott. Az elejétől kezdve koncentráltan és motiváltan futballoztunk, és az első 15 perc játéka után már magabiztossá váltunk".

"Ez egy jó eredmény számunkra, jó helyzetbe is kerültünk. Ha 10 ponttal érkeznénk a hajrára, az nagyon jó lenne" - mondta a fiatal portugál szakvezető, utalva arra, hogy a szerdán látottak alapján a belgiumi visszavágón is esélyesként lépnek pályára.