NB II

Várhidi Péter távozik az SZTK kispadjáról, sportigazgató lesz

Címkék:

Nem szerepel jól az NB II Nyugati csoportjában a Szigetszentmiklós csapata, ezért a csapat vezetői változást határoztak el a klub struktúrájában.

Várhidi Péter sportigazgató lesz - Fotó:hvg.hu

A továbbiakban nem Várhidi Péter vezeti az az első csapatot, hanem sportigazgatóként tevékenykedik tovább. Erről a klub hivatalos oldalán az alábbi közleményben adtak tájékoztatást.

"Az SzTK-Erima előtt nagy feladatok állnak a közeljövőben, éppen ezért át kellett alakítani a klubszerkezetet is. Az egyesület vezetése úgy döntött, hogy a jövőben stratégiai feladattal bízza meg Várhidi Pétert, aki sportigazgatóként dolgozik majd tovább a klubnál. Az SzTK-Erima a tervek szerint a közeljövőben stadion építésébe kezd, amellyel párhuzamosan nekivág az utánpótlás-fejlesztési stratégia megvalósításának. Ez nemcsak a város, a csapat, hanem az egész térség számára fontos kezdeményezés, hiszen a régió utánpótlását összefogja majd az SzTK-Erima. Ennek a koordinálása lesz majd Várhidi Péter elsőszámú feladata a jövőben. Az utánpótlás-stratégiában megfogalmazott kitételeknek megfelelően a fiatalok képzésében jártas szakember irányítja majd az SzTK-Erima ilyen irányú tevékenységét. A már említett sportkoncepcióban szerepel a sportigazgatói beosztás, amelyre nem is találhattunk volna alkalmasabb személyt az egykori szövetségi kapitánynál, hiszen nagy tapasztalattal és széles kapcsolatrendszerrel bír. A szeptember 15-én benyújtott tervekben is hangsúlyosan szerepel ez a pozició, amelyet Várhidi Péter nagy örömmel tölt be, hiszen számára is fontosak és szimpatikusak az SzTK-Erima ilyen irányú elképzelései. Arról már augusztusban döntés született, hogy a sportigazgatói poziciót Várhidi Péter tölti majd be. Mivel hamarosan a tervek megvalósítási fázisba lépnek, ezért kellett most hivatalosan is kinevezni a szakembert erre a posztra.  A Várhidi Péter kinevezése után megüresedett vezetőedzői pozició betöltéséről hamarosan döntés születik majd."