NB I

Prukner szerint simán nyer a Fradi, Mészöly döntetlent vár

Óriási a várakozás a hétvégi, Ferencváros-Újpest találkozó iránt, a két nagy múltú fővárosi egyesület összecsapására nem csak a szurkolók, hanem a szakma is rendre kíváncsi. A mostani találkozó kis túlzással kiesési rangadónak is mondható, noha az idény közben a csapatok éléről távozó szakemberek szerint mindkét csapat az élvonalban folytatja jövőre is.

A 209. derbi következik

A szombati találkozó lesz a két csapat történetének 209. derbije: az örökmérleg a zöld-fehérek fölényét mutatja, ugyanis 93 sikerük mellett 56 döntetlen és 59 újpesti győzelem született. Az előző idényben a Ferencváros - azt követően, hogy a Szusza Ferenc Stadionban 6-0-ra kikapott - április 1-én hazai környezetben 1-0-ra diadalmaskodott, ezzel pedig egy csaknem hét és fél éves átkot tört meg, ugyanis ezt megelőzően legutóbb 2003. november 29-én tudta legyőzni az újpestieket a bajnokságban.

A találkozónak külön pikantériája, hogy a rég- és a közelmúlttal ellentétben ezúttal nem a dobogós helyezések valamelyikéért küzdenek a felek, hanem a kiesőzónából menekül mindkét gárda. Ráadásul mindkét csapat új vezetőedzővel, hiszen idény közben a Ferencváros kispadjáról Prukner Lászlót, míg a lila-fehérekéről Mészöly Gézát állították fel.

Az ftcbaratikor.hu megkereste mindkét vezetőedzőt, hogy mondja el, mit vár a mérkőzéstől.   "Az Újpest kétségkívül nagy változáson ment át, látszanak a belső problémák. Abban a helyzetben vagyok, hogy a ZTE együttesével mindkét csapat ellen meccseltem. Ez alapján a Fradit most egyértelműen erősebb csapatnak látom. A Fradi rá tudja erőltetni az akaratát az Újpestre, ebből adódóan simán nyerni fog - mondta Prukner László, aki tavaly bronzérmet szerzett a Ferencváros együttesével.

"Fontos lesz, hogy melyik csapat szerzi meg az első gólt. Ez nem azt jelenti, hogy az győzni is fog, mert szerintem döntetlen lesz az eredmény" - ezek pedig Mészöly Géza szavai.

A Hathárom TV is utánajárt az érintettek körében, ki mit vár a sajtóban az "év mérkőzésének" beharangozott találkozótól. Barczi Dávid, az újpestiek fiatal 10-ese győzelmet remél az Üllői úton, míg a Ferencvárosért szorítók természetesen sima hazai sikert várnak.

Az előző fordulóban a Ferencváros és az Újpest együttese is megszerezte a három pontot, de a népligetiek ezzel a sikerrel sem tudtak még elmozdulni a kiesést jelentő 15. helyről. A két alakulat között jelenleg három pont és három hely a különbség, egy esetleges Fradi-győzelemmel a zöld-fehérek utolérnék Zoran Szpisljak együttesét.

2011.április 1-én a zöld-fehérek Marek Heinz góljával 1-0-ra legyőzték a lilákat: