Vívás

Komoly segítséget kaptak a paralimpikonok a londoni felkészülésre

  • MTI
megosztom

Komoly támogatóval erősödött csütörtökön a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB): a szervezettel együttműködési megállapodást kötött a gyógyászati segédeszközöket forgalmazó Rehab Trade Kft.

A szerződés aláírásakor elhangzott, hogy a cég nemcsak sporteszközökkel segíti az MPB-t, hanem anyagi támogatást is nyújt a paralimpiai bizottságnak, illetve sportolóinak. A megállapodás 2012. augusztus 31-ig szól, a pénzügyi részletekről nem nyilatkoztak a felek.

"Szeretném megköszönni azt a törődést és figyelmet, melyet a cégtől kapunk, valamint azt a minisztériumi támogatást, mellyel később vásárlók is lehetünk" - nyilatkozta Gömöri Zsolt, az MPB elnöke.

 "A sportolóknak nagyon fontos az eszköztámogatás, mindig öröm számunkra, ha olyan támogatót találunk, aki az olimpiai mozgalmat segíti - mondta Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára. - Bízom benne, ez a támogatás hozzásegíti a paralimpiai bizottságot, hogy a londoni játékokon is sikeresek legyenek a magyar sportolók."

Az eseményen részt vett Krajnyák Zsuzsanna is, aki a múlt heti, cataniai kerekesszékes vívó-világbajnokságról négy éremmel, közte a párbajtőr egyéniben kiharcolt arannyal tért haza. 

"Egy sportolónak rendkívül fontos, hogy eszközeit biztosítsák, nekünk ez egy óriási segítség" - mondta a Szicíliában hat dobogós helyezéssel zárt magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője.

megosztom