U15-ös válogatott

Ezúttal kétgólos vereséget szenvedtünk a szlovákoktól

megosztom

U15-ös válogatottunk ma délelőtt Lipóton lejátszotta második mérkőzését a szlovák korosztályos csapat ellen.

Hétfőn Szlovákiában mérkőzött meg a két csapat, akkor a mienk 3-2-es győzelemmel zárták a találkozót. A csütörtöki mérkőzés első húsz percében a mieink játszottak egyértelmű fölényben, több lehetőségünk is volt a vezetés megszerzésére, ám nem sikerült betalálni a szlovák kapuba. Az mlsz.hu beszámolója szerint a félidő második felében kiegyenlítetté vált a meccs, a játékrész gólnélküli döntetlennel zárult.

A fordulás után átvették az irányítást a szlovákok, és az 57. percben egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A találkozó utolsó pillanataiban ismét a vendégek voltak eredményesek, és végül 2-0-ra megnyerték a találkozót.

"Két nap alatt két mérkőzést játszottunk, ezt már nevezhetjük sorozatterhelésnek, ennek tudható be, hogy a meccs közepére több játékosomon is előjöttek a fáradtság jelei - mondta Korolovszky György szövetségi edző. - Az ellenfél ugyanazt nyújtotta, amit az első meccsen: erőszakos, gyors játékot produkált, mi pedig a második félidőben már nehezen tudtuk tartani a lépést. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a futballistáknak több szinttel magasabb színvonalon kellett játszaniuk, mint amihez itthon hozzászoktak, a nemzetközi meccsek szintje össze sem hasonlítható a magyar bajnokikéval. A kluboknál muszáj sebességben, technikában fejleszteni a fiatalokat, mert később már nagyon nehéz lesz alkalmazkodni a jóval magasabb nemzetközi elvárásokhoz. A mai vereség ellenére jár a gratuláció a csapatnak, a játékosok mindent megtettek a jó szereplésért, és többen is meggyőző teljesítményt nyújtottak közülük."

megosztom