Kerékpár

Cadel Evans nem Contadort tekinti a legnagyobb vetélytársnak

  • MTI

A címvédő Cadel Evans nem tekinti a spanyol Alberto Contadort a legfőbb riválisának a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

Evans nem Contadortól fél

"Nem tudom igazán, hogy mit gondoljak róla. Azok után, hogy idén nem nyerte meg a Tourt, sokkal nehezebb dolga lesz, mivel az egész világ látta, hogy ő sem verhetetlen. Ezt nehéz lesz visszafordítania" - mondta az ausztrál kerekes.

Evans a jövő évi Tour útvonalának keddi ismertetése után úgy vélekedett, hogy az elmúlt három alkalommal egyaránt második luxemburgi Andy Schleck mellett a német Tony Martin, a brit Bradley Wiggins és az amerikai Levi Leipheimer lehet a legnagyobb vetélytársa.

"Nem éppen Contadornak kedvez, hogy közel 100 km egyéni időfutam szerepel a programban. Ha nyerni akar nem várhat az utolsó hegyig a támadással" - tette hozzá a 34 éves bringás.

Contador a Tour de France-t 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, a Giro d'Italiát 2008-ban és idén, míg a Vuelta a Espanát 2008-ban megnyerte, és ő volt a világon az ötödik, aki mindhárom nagy háromhetes viadalon diadalmaskodni tudott. Azonban jövő évi indulása még erősen kérdéses, ugyanis 2010-ben lebukott, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) előtt van, amely novemberben dönt. A versenyző ártatlannak vallja magát, és elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton.