Európa Liga, A-csoport

A Tottenham Pavljucsenko bombagóljával nyert a Rubin ellen

A tartalékos Spurs a többnyire mellőzött orosz Pavljucsenko remek szabadrúgásgóljával szerezte meg három pontot a helyzeteit elpackázó orosz Rubin Kazany ellen.

Az orosz támadó döntötte el a meccset - Fotó:AFP

Nem a legjobb összeállításában lépett pályára a Tottenham Hotspur a Rubin Kazany ellen, a hazaiaknál Livermore, Sandro vagy Dos Santos is a kezdők közé került. A Rubinnál a legjobbakkal vették fel a harcot, egy perc után máris Gomesnak kellett védenie Valdez lövését. Gökdeniz is helyzetbe került 10 perc elteltével, de nem volt elég határozott a kapu előtt.

Sharonov is megszerezhette volna a vezetést a vendégeknek, de kapu mellé csúsztatott. Negyedóra elteltével ismét a török játékos fejelhetett, de Gomes most is bravúrral hárított. Folyamatosan alakította ki a helyzeteket a vendégcsapat, Valdez is megszerezhette volna a vezetést, de nem talált a kapuba 12 méteres fejesével.

A 33. percben bombagóllal szerezte meg a vezetést a Spurs. Pavljucsenko végezhetett el szabadrúgást 20 méterre a kaputól középről, és irtózatos erővel a felső léc segítségével a kapuba bombázott (1-0). A 44. percben az orosz támadó megduplázhatta volna góljainak számát, de az oroszok kapusa ezúttal nagyot nyújtózott.

A fordulás után ismét Valdes elől kellett mentenie a Tottenham kapusának, majd Sandro veszélyeztette fejjel saját kapuját. Az 55. percben Rjazancev is egalizálhatott volna, de  a brazil hálóőr ismét parádésan avatkozott közbe. A 70. percben a londoni együttes is előremerészkedett, Defoe fejesét tudta nagy nehézségek árán begyűjteni a Kazany kapusa. A Spurs a hátralévő időt már kihúzta, így tartalékosan is megszerezte a három pontot.

A másik találkozón Costin Lazar góljával az első félidőben vezetést szerzett a PAOK-nak, de némi meglepetésre a 48. percben az ír kiscsapat egyenlíteni tudott. A második játékrészben aztán helyreállt a világ rendje, Adelino Vieirinha szerezte meg a győztes gólt a hazaiaknak.

Európa Liga A-csoport
Tottenham Hotspur-Rubin Kazany 1-0
Gólszerző: Pavljucsenko (33.)
 
PAOK Szaloniki-Shamrock 2-1
Gólszerző: Lazar (45.) Vieirinha (63.) ill Sheppard (48.)