Jégkorong

A "holland válogatott" ellen jutna tovább a Dab.Docler a Kontinentális Kupában

  • MTI

Bízik a hazai pálya előnyében és a továbbjutásban a Dab.Docler jégkorongcsapata, amely péntektől vasárnapig Dunaújvárosban a Kontinentális Kupa második fordulós tornájának ad otthont.

A MOL Ligában és az osztrák másodosztályban is érdekelt vendéglátók mellett a holland The Hague, a spanyol Jaca és a belga White Caps Turnhout lép jégre. Az erőviszonyok alapján a hágainak tűnnek a legerősebbnek - legalábbis Azari Zsolt, a rendező klub ügyvezetője szerint.

"A Hague adja a holland válogatott gerincét, és több komoly légióssal is rendelkezik. Mi ugyanakkor bízunk a hazai pálya jelentette előnyökben, és természetesen a legerősebb összeállításban játszunk. Az biztos, hogy az a csapat, amely péntek este nyer, óriási lépést tesz a továbbjutás felé" - mondta az MTI-nek Azari Zsolt.

A kvartettből az első helyezett kerül a legjobb tíz közé. Története során eddig kétszer "élte túl" ezt a fordulót a Dunaújváros. A magyar csapatok közül az Alba Volán volt már a négyes döntő szereplője is, igaz, házigazda lévén alanyi jogon, és nem kellett végigküzdenie a selejtező sorozatot.