Európa Liga, I-csoport

A hajrában döntött az Udinese az Atlético ellen

Az Udinese 2-0-ra nyert a hazai pályán a két évvel ezelőtti győztes Atlético Madrid ellen az Európa Liga 3. fordulójában, az I jelű négyesben, a Zebrák a 88. percben szerezték első góljukat. Az olaszok ezzel nagy lépést tettek a továbbjutás felé, de a spanyolok helyzete sem reménytelen. A csoport másik találkozóján a Rennes 1-1-es döntetlent játszott a Celtic-kel.

Az Udinese 2-0-ra nyert a hazai pályán a két évvel ezelőtti győztes Atlético Madrid ellen az Európa Liga 3. fordulójában, az I jelű négyesben

Udinese-Atlético Madrid

Álmosan telt el az első félidő, mindkét oldalon egy-egy nagyobb helyzettel, Thibaut Courtois-nak Floros Flores szabadrúgását kellett védenie, a másik oldalon Perea tesztelte Handanovic-ot. Az Atlético volt valamivel aktívabb, de a játék képe alapján  mintha mindkét együttes a hétvégi bajnokira tartalékolt volna.

Az iram valamelyest a második játékrészben, ekkor az Udinese próbálkozott inkább a gólszerzéssel, Floro Flores vezetésével. Az 58. percben Benatia fejesénél mentett bravúrral Courtois, végül a hajrában is a marokkói védő döntötte el a három pont sorsát, egy szöglet utáni kavarodásban kotorta be a labdát a tehetetlenkedő védők között 10 méterről a hálóba (1-0). A spanyolok hiába hajtották végig a hátralévő perceket, nem tudtak egyenlíteni, teljesen kinyíltak, ezt Floro Flores használta ki a hosszabbításban (2-0).

Európa Liga
I-csoport
Rennes (francia)-Celtic (skót) 1-1 (1-0)
Gólszerző: Csa Du Ri (31. - öngól), illetve J. Ledley (70.)
 
Udinese-Atlético Madrid (spanyol) 2-0 (0-0)
Gólszerző: Benatia (88.), Floro Flores (90+4.)
Az I-csoport állása:
1. Udinese 3 2 1 0 5 2 7
2. Atlético Madrid 3 1 1 1 3 3 4
3. Rennes 3 0 2 1 3 4 2
4. Celtic 3 0 2 1 2 4 2