Bajnokok Ligája

A fegyelemnek és a türelemnek köszönhetjük a sikert - Arséne Wenger

Az Arsenal a walesi Aaron Ramsey 92. percben szerzett góljával vitte el a három pontot az Olimpique Marseille otthonából, és győzelmével az F-csoport élére ugrott. Az Ágyúsok vezetőedzője, Arséne Wenger csapata türelmét és kitartását emlegeti.

Arséne Wenger végre örülhet - csapata kezd kilábalni a gödörből

A francia szakember a mérkőzés után a nyilatkozva elsősorban tanítványai fegyelmezettségét méltatta, valamint a győztes gól előtti türelmes, célratörő játékot.

"A Marseille nagyon jól és fegyelmezetten védekezett, nagyon nehezen tudtunk helyzeteket kialakítani. Az utolsó 15 percben azonban ez már egyre inkább sikerült - ez türelem, intelligencia és fegyelem kérdése volt." - mondta Wenger. "A hangulat most jó a csapaton belül, akárcsak a hozzáállás, de úgy gondolom a játékunk is egyre inkább alakul. Ha jól megy a futball egy csapatnak, akkor megnő az önbizalma is, és ez nagyon jó dolog" - osztotta meg gondolatait a francia szakember. Valóban, azután, hogy hétvégén Robin van Persie duplájának köszönhetően sikerült legyőzniük a Sunderland csapatát most Franciaországban is győztesen hagyták el a pályát - a rosszul startoló Arsenal talán előbb-utóbb magára talál.

A londoniak három fordulót követően hét pontjukkal az F-csoport első helyén találhatóak, megelőzve a hatpontos Marseille-t és a hárompontos Olimpiakoszt.