NB I

A 6-0 ritka eredmény, most nem lesz nagy különbség - Balajcza Szabolcs

Szombaton rendezik a 209. Ferencváros-Újpest találkozót, amelyet a csapatok rossz bajnoki szereplése ellenére ezúttal is komoly érdeklődés övez. A két fővárosi csapat örökmérlegét nézve a Fradi áll jobban, de az utóbbi évtizedben a lila-fehérek domináltak.

Balajcza szoros mérkőzésre számít Az újpestiek kapusa is ezt emelte ki csapata hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában, Balajcza Szabolcs ugyanakkor tisztában van vele, hogy egy nagyon kiélezett csatában dől majd el a küzdelem.

"Szép emlékek kötnek a derbihez, hiszen amikor én játszottam, akkor csak egy mérkőzésen kaptunk ki riválisunktól. Ez a vereség ugye éppen a tavalyi volt, és megszakadt egy hosszú sorozat, előtte viszont több mint, hét évig nem kaptunk ki a Ferencváros ellen. Itt az ideje egy új sorozatot kezdeni. A 6-0 ritka eredmény a derbin, és szerintem most nem lesz nagy különbségű győzelem egyik oldalon sem. Persze, ha a mi javunkra billen a mérleg ilyen szempontból, akkor nem fogom bánni" - mondta az ujpestfc.hu-nak Balajcza Szabolcs. "Ugyanakkor most, az FTC elleni meccs előtt feszültebb és izgatottabb is hangulat. Nem hiszem, hogy erre a találkozóra külön fel kellene készíteni a csapatot vagy bárkit is fel kell pörgetni, inkább vissza kell fogni egy-két embert." - árulta el a rutinos portás.

Az újpesti labdarúgó a Hathárom Tv-nek is beszéltek az örök rivális elleni találkozóról, Rajczi Péter és Barczi Dávid véleményét itt nézheted meg.