Premier League

Harry Redknapp kiakadt a külföldi tulajdonosok újító ötletén

Nem fogadta kitörő örömmel a Tottenham Hotspur menedzsere a Ligamenedzserek Egyesületének javaslatát.

Harry Redknapp szerint botrányos az ötlet - Fotó: AFP

Harry Redknapp szerint meg kell védeni az angol futballt a külföldi tulajdonosok „őrült” ötleteitől. Ahogy arról beszámoltunk, a Ligamenedzserek Egyesülete eltörölné a kiesést és a feljutást az angol első osztályban.

„Túl sok külföldi tulajdonos jött az angol futballba, akik meg akarják változtatni a játékunkat. Ha kínai, indiai, orosz vagy amerikai tulajdonos vagy, akkor oda akarod vinni a csapatodat játszani. Látom, mi történik, de a feljutás és kiesés kérdése..ehhez nem lehet hozzányúlni. Ez egy őrültség, nem? Nem tudom, ki menthetné meg az angol futball hagyományait. Már 10 Premier League-csapatnak külföldi a tulajdonosa, a végén ez a szám 14-15 lehet, már úgy tűnik, az Evertont is eladják -  jövendölt a Tottenham Hotspur menedzsere.

Redknapp kijelentette: a kiesés és a feljutás kérdése aggasztja igazán őt, mivel ezzel egyes klubok nagy bajba kerülhetnek.

„Hogyan tudod azt jóvá tenni, ha egy nagy klub egyszer kiesik és az soha többé nem tud visszakerülni. Ez egy nevetséges ötlet, botrányos. Hol marad az „poén” a bajnokságból, ha csak az az érdekes, hogy ki végez az első négyben, ki indulhat a BL-ben. A maradék csapat úgy gondolkozhat: semmi baj, ha veszítünk" - vélekedett az angol szakember.