Bulgária

Bertbatov továbbra sem akar a válogatottban játszani

  • MTI

Hiába várják vissza a hazai szurkolók Dimitar Berbatovot, a Manchester United labdarúgócsapának csatára nem tér vissza a bolgár válogatottba.

A támadó tavaly májusban jelentette be, hogy nem kíván többé a nemzeti együttesben szerepelni, s elhatározását egyelőre nem változtatta meg. Még az sem befolyásolta, hogy klubcsapata Romániában játszott keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésére több száz bolgár szurkoló csak azért utazott el, hogy a lelátóról üzenjenek neki: szeretnék ismét a válogatottban látni.

"Nem számítottam erre. A csapattársaim nem értették, meg kellett magyaráznom nekik, mi történt a nézőtéren" - mondta az Otelul Galati ellen 2-0-ra megnyert meccs után a végig a cserepadon ülő támadó. - "Nem játszhatok a válogatottban, ha a klubomban sem lépek pályára eleget."

Az utóbbi időben Sir Alex Ferguson által mellőzött csatár 79 válogatott mérkőzésén 48 gólt szerzett, s a bolgárok nélküle szinte teljesen hatástalan támadójátékot produkáltak az elmúlt másfél évben: a 2012-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban úgy lettek csoportutolsók, hogy csupán három gólt szereztek.