NB I

Az Újpest új belga tulajdonosa a 70-es évek sikereit ígéri

  • MTI
megosztom

A belga Roderick Duchatelet az Újpest FC labdarúgóklubot működtető zrt. új többségi tulajdonosa.

Örülhetnek az újpestiek az új tulajnak

Az egyesület szerdán megtartott, rendkívüli sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a belga vállalkozó csaknem 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg az egyesületet eddig működtető City Budapest Zrt-től.

Duchatelet azt mondta, jelenleg a legfontosabb feladat a pénzügyi helyzet rendezése és a sportszakmai problémák megoldása, a távolabbi jövőt illetően pedig azt szeretné, ha az Újpest megismételné az 1970-es években elért eredményeit - a lilák 1969-től zsinórban hét bajnoki címet szereztek, 1974-ben az elődöntőig jutottak a BEK-ben.

"Terveim szerint a közeljövőben sokat leszek Újpesten, később szeretnék egy flamand és magyar nyelven egyaránt beszélő menedzsert megbízni a napi feladatok ellátásával" - mondta az új tulajdonos, aki korábban a belga élvonalban szereplő Germinal Beerschot tulajdonosa volt.

Duchatelet apja a 2009-ben belga bajnok Standard Liege tulajdonosa, Tolnai Sándor, az eddigi többségi tulajdonos eredetileg őt kereste meg az Újpest megvásárlásával kapcsolatban.

"Apám az elfoglaltságai miatt nem tudott szerepet vállalni az Újpest működtetésében, ugyanakkor én nemrég értékesítettem egy részvénycsomagot, amit a Standard Liege-ben birtokoltam, így teljes mértékben az Újpestre tudok koncentrálni. Szeretném a belga futballban megszerzett tapasztalataimat Újpesten hasznosítani." - nyilatkozott Duchatelet, aki nem árulta el, hogy mennyit fizetett a többségi tulajdonrészért, azt viszont közölte, hogy Zoran Spisljak továbbra is vezetőedző marad.

Bartha Csaba ügyvezető igazgató a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Csehi István ügyvezető társával együtt felajánlja lemondását, ugyanakkor az eddigi megbeszélések alapján biztos benne, hogy egyelőre mindketten posztjukon maradnak. Hozzátette: az új tulajdonos rövidesen Leo Beenhakker sportigazgatóval is tárgyalni fog a folytatásról.

Duchatelet - aki különböző vállalkozásaival az üzleti élet több területén is érdekelt - kérdésre válaszolva leszögezte: az Újpestnél a kiesés szóba sem kerülhet, a szezon végéig mindenképpen szeretnének feljebb kerülni a tabellán, az elkövetkező években pedig célja, hogy a lila-fehér gárda minden szezonban európai kupaszereplést érő helyen zárja a bajnokságot.     

Az Újpest FC 12 forduló után három győzelemmel, két döntetlennel és hét vereséggel, 11 pontot gyűjtve 13. az OTP Bank Ligában.

megosztom