NFL

Az NFL heti győztesei és vesztesei - fotó

  • Pelbát Levente

Miközben zajlik az átigazolási szezon utolsó napja, a csapatoknak kisebb-nagyobb áldozatokat kell hozni a sikeresség érdekében. Egyesek remek játékosokat szereznek, mások rizikós üzletekbe kényszerülnek, persze az amerikaifutball nem csak a pályán jelent kemény harcot. Lássuk a hét eddigi eseményeinek nyerteseit és veszteseit.

Első nyertesünk az a "visszavonult" Carson Palmer, aki 2009-ben csapatát konferencia győzelemre vezette, majd teljesen erőtlen, mondhatni lagymatag teljesítményt nyújtott a rá következő 2010-es idényben. A veterán irányító most újra megmutathatja, hogy maradt még benne annyi szusz, hogy a sérült Jason Campbell helyére beugorva életben tarthatja a rájátszásra éhező Raiders szurkolók vágyait.

Palmer ezentúl Raiderként villoghat

A vesztesek listáját a St. Louis Ramstől menesztett Mike Sims-Walker nyitja, akinek a Denverből érkező sztár elkapó, Brandon Lloyd érkezése miatt kellett kikerülnie a Kosoktól. A keret csak 53 fő számára biztosít helyet, így őt áldozták fel leggyengébb láncszemként. A Jacksonville Jaguars azonnal el is eresztett egy telefont a hír hallatára, mire Sims-Walker már gépre is szállt, útban Florida felé.

Sims-Walker már úton van Jacksonvillebe

Így a következő nyerteseink a másodéves profi Sam Bradford (St. Louis Rams) és az újonnan igazolt Brandon Lloyd kettőse kell, hogy legyenek. Míg Bradford tavaly 9 mérkőzésen ért el 200 feletti passzolt yardot, úgy idén még csak kettőnél jár. Statisztikáinak javításában és az idei első győzelem reményében üdvözölheti a 2010-es év posztjának legjobbját, a tavaly 1448 elkapott yardig jutó wide recievert.

Lloyd már nem áll a Broncos rendelkezésére

Szegény Jason Campbell. A Cleveland Browns ellen kulcscsonttörés miatt kellett elhagynia a zölden csillogó gyepet, és valószínűleg még hat hétig nem is láthatja újra. Ráadásul a helyére igazolták a Bengals korábbi ászát, a már említett Carson Palmert.

Jason Campbell kulcscsont sérülése a Browns meccsen

Palmer Oaklandbe szerződése sokakat érint, de minden bizonnyal az újonc Andy Dalton mosolyog ezen a legjobban, mivel mostantól nem kell attól tartania, hogy elveszíti kezdőpozícióját a régi motoros Bengalsba való visszatérése miatt. Dalton magabiztossága tovább nőhet, csapata 4:2-re áll a bajnokságban.

A kőkemény Ndamukong Suh így köszöntötte Daltont az NFL-ben

A senkinek, de mégis mindenkinek kellő Donovan McNabb újabb arconcsapást kapott, hiszen klubja, a Minnesota Vikings kedden bejelentette, hogy az első éves Christian Ponder veszi át a stafétabotot. A Vikingek egyelőre nem cserélték el a testsúlya miatt is már gyengélkedő quarterbacket, de arra számítani kell, hogy ezentúl bérelt helye lesz a kispadon.

Donovan McNabbnek abba kéne hagyni, elhízott és öreg

A manapság inkább csak a "márkaélménye" miatt figyelemmel kísért Chad Ochocinco is pezsgőt bonthatott az átigazolási szezon vége felé közelítve, ugyanis foglalkoztatója, a New England Patriots nem cserélte őt el, és nem is igazolt új elkapókat.

Chad Johnson egyelőre maradhat a Patriotsnál

A hét talán legnagyobb csalódását Rex Grossman élhette át. A szerdai napon a Washington Redskins vezetőedzője, Mike Shanahan hivatalosan bejelentette, hogy John Beck lesz a kezdő irányító a következő, Carolina Panthers elleni találkozón.

Rex már nem király Washingtonban

Denverben az egyetemi futball legnagyobb csillaga, Tim Tebow ugorhat ki a bőréből, mert végre bejátszotta magát a Broncos támadóalakulatának kezdő tizenegyébe. Itt az ideje a régóta fennálló kérdés megválaszolására, miszerint Tebow az NFL-ben is képes lesz-e a csúcsra érni? Sajnos Brandon Lloydot kivették a célpontjai közül.

Amerika üdvöskéje, Tim Tebow most megmutathatja

Végül a Dallas Cowboyst kell beiktatni utolsó vesztesünknek, futójátékos-problémáik miatt. A kezdő labdahordozó, Felix Jones vasárnap bokaficamot szenvedett el, ezért az elbocsátani kívánt Tashard Choice még Amerika kedvenc csapatánál maradhat másodhegedűsként, de ki tudja meddig. DeMarco Murray veszi át Jones helyét ebben a hónapban, aki csupán 3 yardos átlagot produkál futásaival 2011-ben.

Romóék idén sem villognak