Bajnokok Ligája

Rooney azt tette, ami a csatár dolga - győzelemre vezette a Unitedet

Nem túl könnyen, de legyőzte a Manchester United az Otelul Galatit idegenben a Bajnokok Ligája C csoportjának harmadik fordulójában Wayne Rooney duplájával 2-0-ra. Hasonló arányú győzelmet aratott a Benfica a Basel, az Ajax pedig a Dinamo Zagreb otthonában. Így a C és a D csoportokban csak a Real Madrid tudott hazai pályán nyerni a harmadik körben.

C csoport

Az Otelul Galati-Manchester United találkozó papíron egyértelmű vendégsikert ígért, és ezt várta el saját csapatától a menedzser, Alex Ferguson is, a meccs elején azonban igencsak távol állt ettől a United. Szinte csak a hazai csapat tudott helyzetbe kerülni az első félórában, csak ezt követően tudott "beszállni" a meccsbe az angol bajnok.

Ezt követően Rooney, Evra és Nani is helyzetbe került, gólt azonban egyikük sem tudott szerezni.

Wayne Rooney örül góljának a Manchester United és az Otelul Galati Bajnokok Ligája-mérkőzésén a romániai Nemzeti Stadionban 2011 októberében

A szünet után aztán nagy nehezen megszületett a vendégek vezető gólja, de ehhez egy tizenegyes kellett, amit Rooney értékesített. (0-1)

Ez után nem sokkal emberhátrányba került a Manchester United Vidic kiállítása miatt, és az emberelőnyből adódóan újra fölénybe került a román együttes. ezt azonban nem tudták gólra váltani, a véghajrában pedig ők is tíz emberre fogyatkoztak, Rooney pedig második (tizenegyes)góljával be is biztosította a várt vendéggyőzelmet. (0-2)

A csoport másik találkozóján a Benfica az első félidőben vezetést szerzett a Basel otthonában Bruno César révén, amit Cardozo növelni is tudott, így Emerson hajrábeli kiállítása ellenére is simán nyertek a Sasok 2-0-ra. Ezzel a portugál együttes vezeti a kvartettet, mögé pedig a Manchester United zárkózott a második helyre.

D csoport

Amint azt élő közvetítésünkben is olvashattátok, a Real Madrid aratta a játéknap legnagyobb különbségű győzelmét a Lyon ellen, 4-0-ra győzött a Királyi Gárda hazai pályán.

A másik találkozón a Dinamo Zagreb és az Ajax éles mérkőzést játszott, az első félidőben mindkét csapat ki tudott alakítani több gólhelyzetet is. Emitt Beqiraj, Luis Ibanez és Simunic veszélyeztetett, amott főleg Siem de Jong, de egyikük sem talált be.

A második félidőt aztán a hollandok részéről Boerrigter gólja nyitotta, amihez az utolsó pillanatokban még egyet hozzá tudott tenni Eriksen, így 2-0-ra nyert a vendégcsapat, és pontszámban utolérte az eddig második helyezett Lyont a tabellán.

Bajnokok Ligája
3. forduló, keddi mérkőzések
A csoport
Napoli (olasz)-Bayern München (német) 1-1 (1-1)
gólszerzők: Badstuber (39. - öngól), illetve Kroos (2.)
Manchester City (angol)-Villarreal (spanyol) 2-1 (1-1)
gólszerzők: Marchena (43. - öngól), Agüero (90+4.), illetve Cani (4.)
B csoport
Lille (francia)-Internazionale (olasz) 0-1 (0-1)
gólszerző: Pazzini (21.)
CSZKA Moszkva (orosz)-Trabzonspor (török) 3-0 (1-0)
gólszerzők: Doumbia (29., 86.), Cauna (76.)
C csoport
Otelul Galati (román)-Manchester United (angol) 0-2 (0-0)
gólszerző: Rooney (64., 90+2. - mindkettőt büntetőből)
kiállítva: Perendija (89.), illetve Vidic (67.)
FC Basel (svájci)-Benfica (portugál) 0-2 (0-1)
gólszerzők: Bruno César (20.), Cardozo (75.)
kiállítva: Emerson (86.)
D csoport
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 4-0 (1-0)
gólszerzők: Benzema (19.), Khedira (48.), Lloris (55. - öngól), Ramos (81.)
Dinamo Zagreb (horvát)-Ajax Amsterdam (holland) 0-2 (0-0)
gólszerzők: Boerrigter (49.), Eriksen (90.)