Férfi kézilabda

Nem volt szerencsés a magyar csapatok sorsolása az EHF Kupában

  • MTI
megosztom

Nem volt szerencséje a Tatabányának és a Balatonfürednek: előbbi a címvédő német Frisch Auf Göppingen, utóbbi pedig a Bajnokok Ligája-szabadkártyáról lemaradt, magyar válogatott Nagy Kornéllal felálló francia Dunkerque csapatával találkozik a férfi kézilabda EHF Kupában a 32 között.

A keddi bécsi sorsoláson kiderült az is, hogy a Tatabánya otthon, a Balatonfüred pedig idegenben kezd.

"Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Nem feltartott kézzel lépünk majd pályára, szeretnénk szép eredményt elérni, remélem, sikerül is" - mondta az MTI-nek Marosi László, a tatabányai klub elnöke, egykori világválogatott játékos.

Velimir Petkovic, a Göppingen vezetőedzője a dpa német hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy csapata számít favoritnak, és optimista a párharc előtt.

"Tavaly láttam a Tatabányát játszani, van néhány válogatott játékosa. A harmadik számú magyar csapat, és a magyar kézilabdázás Európa élmezőnyébe tartozik."

Marosihoz hasonlóan fogalmazott Bene Tamás, a fürediek ügyvezetője: "A francia bajnokság egyre erősebb, lassan erősebb lehet, mint a spanyol. A Dunkerque jelenleg csak az utolsó előtti helyen áll, de már játszott a legjobbakkal, és emiatt ez csalóka. Szeretnénk két jó meccset játszani velük, és bízunk benne, hogy megnehezítjük a dolgukat annak ellenére, hogy nem mi számítunk esélyesnek."

A Dunkerque honlapján egy nagy magyar zászló, illetve "A Balatonfüredi lesz" - mármint az EHF Kupa-ellenfél - felirat fogadja a látogatót. A klub szűkszavúan, csak a tényekre kitérve jelzi, hogy magyar játékosa, Nagy Kornél honfitársai ellen léphet majd pályára.

Nagy az MTI-nek elmondta, nagyon örült, amikor megtudta, hogy egy magyar csapat lesz a Dunkerque ellenfele.

"Szerencsére »hivatalból is« haza tudok menni, találkozhatok az ismerősökkel, barátokkal. Sajnos most a sérülések miatt nem megy jól a csapatnak, kidőlt a jobb átlövőnk és a védekezésben is remeklő irányítónk. Ha ők visszatérnek, fogunk olyan jól játszani, mint a szezon elején, a BL-szabadkártyás tornán Kielcében, és a bajnoki tabellán is feljebb kúszunk. Nincs pánikhangulat, hosszú még a bajnokság, de tény, a sérültek helyére beálló fiatalok nincsenek azon a szinten, mint a hiányzók" - fogalmazott Nagy.

A nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharcok első találkozóit november 26-án vagy 27-én, a visszavágókat pedig december 3-án vagy 4-én rendezik.

EHF Kupa
A magyar érdekeltségű párharcok
Tatabánya-Carbonex - Frisch Auf Göppingen (német)
Dunkerque HB (francia)-Balatonfüred
megosztom