Bajnokok Ligája

A TV2-t az UEFA szólította fel az újbóli közvetítésre?

Az UEFA a hírek szerint azt is felvetette, ha a TV2 helyett továbbra is a PRO4 közvetít, akkor a kereskedelmi csatorna elveszti a jogokat.

A Chelsea is visszatér a TV2-re - Fotó: AFP

Ismét a TV2 közvetíti a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket keddenként. Bár az eredeti tervek szerint úgy volt, hogy egész ősszel a PRO4-en követhetjük a sorozatot, két forduló után ismét az anyacsatornán lesz látható a legrangosabb európai kupasorozat.

"A TV2 Csoport szeretne kedvezni a nézőknek azzal, hogy október 18-án a PRO4 mellett a TV2-n is élőben lesz látható az SSC Napoli–Bayern München Bajnokok Ligája mérkőzés. A PRO4 továbbra is extra tartalmat nyújt a labdarúgás szerelmeseinek, a csatorna ugyanis az első mérkőzés után, a csoportkör másik rangadóját, a Manchester City–Villarreal összecsapást is műsorra tűzi" - írta hivatalos közleményében a kereskedelmi adó.

A Blikk információi szerint azonban nem a drukkerek kiszolgálása bírta rá a döntésre a csatornát. A pletykák arról szólnak, hogy az UEFA felszólította a TV2-t, helyezze vissza a szerződésben foglalt feltételeknek (földi sugárzás, nagy lefedettség) megfelelő csatornára a BL-meccseket, ellenkező esetben elveszi tőle a jövő nyárig megvásárolt sugárzási jogot.

A múlt héten Monacóban rendeztek egy televíziós konferenciát, ahol az is felvetődött, ha a TV2 kitart eddigi álláspontja mellett, és továbbra is a kevés helyen fogható PRO4-csatornán próbálja felfuttatni a BL-t, akkor a jogot elveszti.