FIFA

A korrupcióval vádolt alelnök sosem tudta kideríteni, mennyit keres Blatter

Jack Warner, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi alelnöke, aki 2011 nyarán azért mondott le, mert korrupcióval vádolták meg, nem akar csendben lelépni a színről. A brit The Guardiannak írt levelében arra utalt, hogy szerinte a FIFA elnöke, Sepp Blatter sem egy ma született bárány.

Az ázsiai szövetség korábbi elnöke, a szintén korrupcióval vádolt Mohamed Bin Hammam a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, miután a FIFA minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta, Jack Warner pedig a The Guardiannak írt levelében jelezte, hogy hajlandó a katari sportvezetőt támogatni vallomásával.

Jack Warner, a FIFA alelnöke beszél egy konferencián

A levélben többek közt azt emelte ki, hogy senki nem tudja, mennyit keres a FIFA elnöke, Joseph Blatter.

"A pénzügyi bizottság alelnökeként éveken keresztül próbáltam kideríteni, hogy mennyi Blatter fizetése. De annak ellenére, hogy nyolc évig voltam a bizottság tagja, ez nem sikerült. Hiába vizsgáltam meg a könyvelést, hiába kértem közvetlenül tőle, nem tudtam meg, hogy mennyi pénzt keres a FIFA elnöke" - írta Warner.

A trinidadi vezető júniusban volt kénytelen lemondani tisztségeiről, miután a nemzetközi szövetség korrupcióval vádolta meg. A FIFA azóta többször próbálta különböző vizsgálati eredményekkel alátámasztani a döntést, például nyilvánosságra hozták, hogy Warner a saját cégén keresztül értékesítette a közvetítési jogokat a karibi térségben.