NB I

A Hungaroringen versenyeztek a Fradi játékosai

Nem mindennapi tréninggel készült a Ferencváros labdarúgó-csapata a hétvégi, Újpest elleni derbire. A nagyon jókor jött pápai győzelem után a játékosok Détári Lajos vezetésével a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum meghívására egy tesztvezetésen vettek részt, és a tanpályán a csapatot Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója fogadta. Természetesen azonnal fellángolt a zöld-fehérekben a versenyszellem, és mindenki igyekezett a maximumot nyújtani a vezetéstechnikai bajnokságon. A csapatépítő versengést végül Mark Otten nyerte meg, míg Fitos László lett a második, illetve Zsivóczky Norbert a harmadik.

A Ferencváros labadrúgócsapata a Hungaroringen
Ahogy közeledett a várva várt Fradi-Újpest derbi időpontja, a zöld-fehér klub gyémántfokozatú  főtámogatója, a Groupama Garancia Biztosító Zrt. meghívta a Fradi játékosait és edzőit, hogy csapatépítés céljából vegyenek részt a Hungaroringen található tanpályán egy vezetéstechnikai kurzuson, ahol kipróbálhatják vezetői tudásukat extrém körülmények között is. A Groupama Garancia vállalati filozófiájában a prevenció kiemelkedő jelentőségű. A megelőzés rendkívül fontos a közlekedésben is, hiszen sajnos a hazai baleseti statisztikák még mindig azt mutatják, hogy bár az elmúlt tíz évben egyre kevesebb halálos közlekedési baleset történik, de a súlyos és könnyebb sérülések száma alig csökkent. A biztosítótársaság számára a közlekedésbiztonság támogatása, edukációja rendkívül fontos, ezért is döntött a közelmúltban a Hungaroringen található a Tanpálya támogatása mellett.

 A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum egyedi adottságaival nagyszerű lehetőséget nyújt a speciális körülmények közötti gyakorlásra, tapasztalatszerzésre, ezzel is hozzájárulva a biztonságos vezetéshez. Az, hogy a Fradi labdarúgócsapatának játékosai elfogadták a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum meghívását, azért is nagy jelentőségű, mert jelenlétükkel az egyik legnépszerűbb magyar labdarúgócsapat jelzi elkötelezettségét a biztonságos közlekedés mellett, és ezzel széles körnek juttatja el a balesetmegelőzés fontosságának üzenetét.

A Fradi edzői és játékosai már a tanpályára való kiérkezéskor lelkesek voltak, és a rövid elméleti felkészítést követően mindenki teljes erőbedobással állt neki a feladatok teljesítésének. A hidraulikusan működtetett rántópad nagyon népszerű volt a játékosok körében, ahol az autó hátsó tengelyét egy váratlan irányba megrántotta a pad, és a vezetőnek korrigálni kellett úgy, hogy az autó ne pördüljön meg, hanem irányban maradjon. Ebben a kategóriában Maróti Béla bizonyult a legjobbnak.

Maróti Béla, a Ferencváros játékosa a Hungaroringen zajló vezetéstechnikai teszten
Korábban már a forgalomban is kerültem olyan helyzetbe, hogy megcsúszott az autóm, így nekem már volt némi rutinom ebben. Egy biztos, itt nagyon jól éreztem magam, és ismételten rájöttem, ha el szeretném kerülni az ilyen szituációkat az utcán, mindenképpen jó téli gumit kell használnom a hideg hónapokban” - fogalmazott Maróti.

A klasszikus szlalomgyakorlat - változó kiosztású akadályok között csúszósról jól tapadó aszfaltra és fordítva, amely egy szakaszon nehezítve van esőfüggönnyel is -, melyet időre kellett a játékosoknak teljesíteni, szintén nagy sikert aratott. Itt már „vérre ment” a küzdelem, és a hetes döntőbe végül Fitos László, Józsi György, Balog Zoltán, Zsivóczky Norbert, Honma Kauzo, Martin Klein és Mark Otten került.

Détári Lajos, Ferencváros szakmai igazgatója a Hungaroringen rendezett vezetéstechnikai teszten
Détári Lajos szakmai igazgató sem vonta ki magát a feladatok teljesítése alól, és a korábbi világválogatott Nagy Tamás vezetőedzővel egyetemben éppen hogy lemaradt a fináléról.

„A nagy derbi előtt pont egy ilyen hangulatjavító, csapatépítő programra volt szükségünk. Nagyon köszönjük a meghívást, mindenki nagyon jól érezte magát. A játékosok teljesítményével elégedett vagyok, és bízom abban, hogy hasonló nyerni akarással lépnek majd pályára szombaton is. Ahogy látom a fiúk elszántságát, a győzelmen kívül más eredményt el sem tudok képzelni az Újpest elleni rangadón” - jelentette ki Détári Lajos.

A finalisták - vagy, ahogy néhányan elnevezték őket, a hetek bandája foggal-körömmel küzdöttek a rántópados és szlalompályán a végső győzelemért, amit végül szétlövést követően Mark Otten nyert meg Fitos László előtt.

„Nyolc éve van jogosítványom, de eddig akárhova vetett a sorsom pályafutásom során, ilyen vezetéstechnikai centrumban még nem vezethettem. Büszke vagyok a győzelmemre, és úgy érzem, a csapat is és én is egy sikerszériába kerültünk, így nem lehet kétséges, hogy a koronát szombaton, az Újpest elleni győzelemmel tesszük fel sorozatunkra” - mondta a díjkiosztót követően a boldog Otten, aki bebizonyította, a focipálya mellett a tanpályán is nyerő a holland iskola.