Bundesliga

Thorsten Fink a dortmundi sikeredző útját követné Hamburgban

Sajtótájékoztató keretében mutatták be Thorsten Finket, a Hamburg új vezetőedzőjét. A svájci Baseltől érkező szakvezető szerint sokkal több van a csapatban, mint amit eddig mutatott.

Thorsten Fink bemutatkozott Dortmundban - Fotó: AFP

Hamburgban bemutatták Thorsten Finket, a Bundesligában sereghajtó HSV új vezetőedzőjét. A Baseltől érkező szakember természetesen pozitívan áll új munkájához.

„Magabiztos vagyok és egyáltalán nem félek. A Bayern játékosaként is mindig alábecsültek. Ha a gondolataimat át tudom adni a labdarúgóknak, sikeres leszek. A támadójátékunk első osztályú, több van a csapatban, mint amit eddig mutatott. Az edzői stílusom Jürgen Kloppéhoz tudnám hasonlítani, és ha a csapat vevő a futballfilozófiámra, akkor sikeres lesz” - vonta meg a párhuzamot a Dortmund edzőjével Fink, aki 2014-ig írt alá szerződést a HSV-vel.

Frank Arnesen, aki vasárnap a kispadon vezette győzelemre a hamburgiakat, kijelentette, nem véletlenül várt sokáig az új tréner kinevezésével.

Megmondtam, hogy addig várok, amíg megtalálom a tökéletes edzőt számunkra. Szenvedélyt hoz a csapat életébe, egyéni látásmódja van, ráadásul ő is hozzánk akart jönni. Természetesen sok időre van még szükségünk, mielőtt újra a Bayern nyomába eredhetünk. Fink a győztes mentalitást hozhatja el” - mondta a sportigazgató.

Fink kedden mutatkozik be a csapatnak, hétvégén pedig a Felix Magath vezette Wolfsburg ellen debütálhat.