Premier League

Roberto Mancini szerződést hosszabbítana a Manchester Cityvel

Az angol bajnokságot vezető Manchester City olasz menedzsere szerint egy igazán erős csapat kialakításához 3-4 év kell.

Roberto Mancini hosszabbítana - Fotó: AFP

A Manchester City az Aston Villa felett aratott 4-1-es győzelmével hétvégén átvette a vezetést a Premier League tabelláján. Roberto Mancini természetesen örült a sikernek, de megtalálta az alkalmat arra is, hogy szerződésének esetleges hosszabbításáról kezdjen beszélni.

„Van a mostani és még egy idényem a szerződésemből - kezdte a City olasz menedzsere. - Nem akarok távozni. Ha a klub dönt a sorsomról, és ők boldogak a munkámmal, akkor én is örömmel maradok itt, nem hinném, hogy ebből gond lenne. Ez minden menedzser számára fontos, ahhoz, hogy jól dolgozzon, és jó eredményeket tudjon elérni. Minden évben fejlődtünk, amióta itt vagyok, és ez örömmel tölt el. Jó a kapcsolatom a klub elnökével, fontos, hogy mindkét fél elégedett. Továbbra is fejlődnie kell a csapatnak, mert egy igazán erős csapat kialakításához 3-4 év kell.”

Mancini 2009 decemberében vette át a csapat irányítását Mark Hughes-tól. Idén a City FA-kupát nyert, valamint kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást. Nyolc forduló után két ponttal vezetik a tabellát a városi rivális United előtt.