Bajnokok Ligája

Mindkét meccset meg kell nyernünk az Otelul Galati ellen - Ferguson

A Manchester United a hétvégi, Liverpool elleni döntetlen után már a román Otelul Galati elleni Bajnokok Ligája-találkozóra készül. A csapat menedzserének, Alex Fergusonnak voltak feladatai, hiszen egyrészt egyáltalán nem ismerte az ellenfelet, másrészt az eddigi két mérkőzésén mindössze két döntetlent ért el együttese.

"Fogalmam sem volt, melyik országból való az ellenfél." - kezdte őszintén a beharangozó nyilatkozatát Sir Alex az Otelul Galati elleni mérkőzés előtt. "Nem tudom, hogy változtattak-e mostanában nevet, mint más európai csapatok, de sosem hallottam róluk. De most már természetesen sokat tudunk róluk, hiszen rengeteg videót láttunk."

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere

A Manchester United meglepetésre két döntetlennel nyitotta BL-szezont, a Benfica ellen idegenben, a Basel ellen pedig hazai pályán is csak egy pontot tudott szerezni a tavalyi döntős. Azért a skót menedzser természetesen nem esett kétségbe a fejlemények miatt: "Még mindig a magunk urai vagyunk, hiszen vannak még nyerhető mérkőzéseink. Az Otelul elleni két találkozón győznünk kell, hiszen csak két pontunk van, miközben a Basel és a Benfica is négyet szerzett már. Egy kicsit már készülök a Manchester City elleni rangadóra, de addig még több napunk van, úgyhogy vasárnapig könnyedén fel tudunk készülni."

A Vörös Ördögök eddigi két döntetlenje közül különösen a Basel elleni volt a meglepő, hiszen egyrészt az Old Traffordon játszották a mérkőzést, másrészt úgy tűnt, a United gyorsan eldönti a három pont sorsát.

"Korán 2-0-s vezetést szereztünk, utána viszont leeresztettünk, és nem foglalkoztunk a védekezéssel." - mondta Ferguson előző BL-meccsükről. "De egy fontos pontot megmentettünk, és talán jókor is jött ez a kis pofon, hogy felébredjünk. Amellett, hogy az Otelul elleni két meccset meg akarjuk nyerni, örülnék, ha a másik két csapat két döntetlent játszana, vagy egyikük mindkét egymás ellni mérkőzésüket megnyerné. Ha egyszer-egyszer nyernének, akkor nagyon szoros lenne a hajrá előtt a csoport."