Statisztika

Messi kétszer olyan jó a Barcelonában, mint a válogatottban

A katalán együttesben átlagosan 0.69 gólt lő meccsenként, míg az argentin válogatottban ez a szám mindössze 0.31.

Lionel Messi a Barcelonában van otthon - Fotó: AFP

Bár Lionel Messi kijelentette, hogy gyerekkora óta az a vágya, hogy az argentin válogatottban játsszon, úgy tűnik a Barcelonában sokkal jobban tud érvényesülni a pályán.

„Hibázik, aki összehasonlítja a válogatottat egy klubcsapattal, amely a világ legjobbja technikailag és játékosanyagban is” - jegyezte meg korábban a 24 éves támadó, a Marca azonban mégis megtette ezt. Az eredmény nem meglepő, a számok szerint a katalán együttesben a világsztár kétszer olyan eredményes, mint hazája nemzeti csapatában.

A Barcelonában átlagosan 0.69 gólt lő meccsenként, míg az argentin válogatottban ez a szám 0.31. Gránátvörös-kékben eddig 281 mérkőzésen 196 gólt szerzett, hazája legjobbjai között 63 találkozón 20-szor volt eredményes.

A fő okot természetesen a játszótársakban keresik, hiszen nem mindegy, hogy a világ legjobbja Iniesta, Xavi és Fabregas vagy Cambiasso, Red és Sosa oldalán játszik. A válogatott kudarcok után mindenesetre mindig felüdülés számára visszautazni Barcelonába, az „igazi” csapatához.