Serie A

Már Edy Reja sem bízott a Lazio győzelmében

A Lazio vezetőedzője a győzelem után nyugodt légkörben reménykedik, a Romát irányító Luis Enrique pedig Nicolas Burdisso padra ültetését magyarázta.

Reja nem hitt a győzelemben - Fotó:AFP

Remek mérkőzést hozott a Lazio-Roma fővárosi rangadó az olasz bajnokság hetedik fordulójában. A bordó-sárgák gyorsan vezetést szereztek, de több védelmi hiba után emberhátrányba kerültek, és az égszínkékek egyenlíteni tudtak. A nagy tempójú második félidőben a Lazio állt közelebb a győzelemhez, és a hosszabbításban Klose el is döntötte a találkozót. A győztes Lazio trénere, Edy Reja természetesen boldog volt a találkozót követően.

„Szükségünk volt erre, habár egy darabig én sem hittem benne, hogy megtörténhet - mondta az olasz szakember. - Sok nagy lehetőségünk volt és az utolsó másodpercekben végül bepattant a labda. Remek pillanatokat ajándékoztunk a szurkolóinknak, akik ezek után ünnepeltek minket. A győzelem után remélem nyugodt lesz a légkör, és béke lesz a szurkolóink között. Előre kell néznünk, egy ponttal vagyunk a Serie A listavezetője mögött, és megnyertük a derbit.”

Az AS Roma vezetőedzője, Luis Enrique érthetően bosszús volt a lefújás után.

„Szégyen, hogy elvesztettük a meccset, figyelembe véve a történteket. Amikor már azt hittük, hogy döntetlen lesz a vége, betaláltak. Jobban játszottunk az első félidőben, de a gól után nem úgy játszottunk, ahogy szoktunk. Amikor a Lazio magára talált, többet kockáztattak, ez sok gondot okozott nekünk" - mondta az egykori remek középpályás.

A spanyol edző Simon Kjaer kiállítása után Nicolas Burdissót küldte be a védelembe, aki akár kezdő is lehetett volna.

„Burdisso a hétközi válogatott meccs miatt fárasztó utazáson volt túl. Könnyű a meccs után megmondani, mi lett volna a helyes, én még a kezdőrúgás előtt meghoztam a döntést.”