NB I visszatekintő

Kutyakomédia, avagy Sousa nyelvleckéje

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 12. fordulót rendezték a 2011-12-es első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Bárki megverhet bárkit. Az utóbbi időben szakmai körökben is többször elhangzott az elmés megállapítás, utalva arra, hogy a mi kis bajnokságunk nagyon kiegyensúlyozott, nüansznyi különbség van a csapatok között, a pontok száma, az aktuális helyezések nem adnak hű tükörképet valós erőviszonyokról, és még sorolhatnám a hasonló, inkább védekező reflexek mentén született, önigazolásként szolgáló, ám valójában önámító kijelentéseket. Van persze némi igazságtartalma az idézett mondatnak, hiszen - ez a szlogen szintén ismerős - a futballban minden megtörténhet. Ezért is szép ez a játék, hiszen nem mindig érvényesül a nagyobb tudás, azaz a labdarúgásban jelentését veszítheti az állatvilágból citált, a domináns hím erejét, nemzőképességét firtató szólás az erősebb kutyáról…

Itt van mindjárt a 12. forduló, amely hozott néhány meglepetést a pályán, de még több érdekességet azon kívül. Én a csúcsrangadóként beharangozott Debrecen-Győr meccstől valamivel többet vártam. Nem is annyira a színvonallal, az irammal, a körítéssel volt probléma, a Loki hozta magát, vitte a pontokat, és az ETO sem játszott rosszul. Akkor meg mi a baj? A kérdésre Csertői Aurélnak kellene megtalálnia a választ, főleg akkor, ha Győrben továbbra is az aranyérem a cél. Márpedig biztosan az, hiszen az ügyvezető, Klement Tibor mondta nemrég, hogy Tarsoly Csaba elnökkel addig nem mennek nyugdíjba, amíg bajnok nem lesz a csapat. Nem kizárt, hogy az lesz, erre most is megvan az esély, s bár a helyezésből nem látszik, de a négy pontosra nőtt hátrány visszaesést sejtet. Ami mélyebb elemzést és sürgős megoldást kíván a szakmai stábtól, az az idegenbeli teljesítmény: az ETO az utóbbi három vendégjátéka alkalmával egyetlen gólt sem szerzett, s emiatt nyolc pontot veszített. Ez azért sok…

De ugyanígy soknak tűnik az a hibaszázalék, amely néhány csapat védelmére jellemező. Most éppen a pécsi, a zalaegerszegi és a szombathelyi hátsó alakzat mondott csődöt, hárman együtt tizenegyszer kapituláltak. A legfájóbb vereséget minden bizonnyal a PMFC szenvedte el (a másik két csapat támadó szekciója legalább összehozott két-két gólt), egyrészt a mértéke miatt, másrészt azért, mert újonctársától kapta a leckét. Jól látható, hogy a pécsieknél megtört a kezdeti lendület, öt forduló óta nyeretlenek, ezalatt tizenöt gólt kaptak, és tizenkét pontot veszítettek.

Paulo Sousa, a Videoton és Tomiszlav Szivics, a Kecskemét labdarúgó-csapatának vezetőedzője a két csapat bajnoki mérkőzése előtt üdvözli egymást
A kutyás hasonlatot a Kecskemét is átírta, bár a fehérvári mérkőzést úgy is jellemezhetnénk, hogy a KTE kutyául elbánt a Videotonnal. A meccsnek azért volt néhány nem elhanyagolható előzménye. Kezdődött ugye a gyomorrontással körített pénzszerző akcióval, illetve annak várható (?) következményeivel, aztán folytatódott Tomiszlav Szivics sokak számára érthetetlen nyilatkozatával, miszerint csapatának nincs esélye a bajnok ellen. Abban a pillanatban hihetőnek tűnt a szerb edző pesszimizmusa, hiszen tudta, hogy ilyen-olyan okok miatt több alapemberét (Litsingi, Ebala, Gyurcsó, Lencse) nélkülöznie kell a bajnok ellen. Végül aztán kiderült, hogy az ominózus mondat a taktika része volt, Szivics beetetett, Sousa meg bekapta a csalit.

Itt azért meg kell jegyezni, hogy a portugál annyira azért nem amatőr a szakmában, hogy bedőljön egy egyszerű cselnek, a pályán, meccs közben nem is tűnt úgy, hogy a Videoton előre kitervelt, megtévesztő akció áldozata. A lefújás utáni nyilatkozatok viszont sok mindenről árulkodtak. Szivicsét nem érdemes elemezni, ő hamiskás mosollyal kimondta a frankót, miszerint nem teljesen úgy értette, amit mondott. Ennél érdekesebb, ami utána történt. Miután Sousa kifejtette szokásos véleményét a szokatlan vereségről (a Videoton eddig pontot sem vesztett hazai pályán), szót kért, és rezignáltan, kissé zaklatottan belekezdett egy összetett mondatba, majd mielőtt a tolmács lefordította volna azt, sietve távozott. Hogy abban a pillanatban mi játszódhatott le a fordító fejében, nem tudom, az viszont látható volt, hogy kényszeredett mosollyal próbálta leplezni tanácstalanságát, majd egy nem túl magvas, a mélyenszántó gondolatokat nélkülöző, frappánsnak jóindulattal sem nevezhető mondattal kivágta magát a kellemetlen helyzetből: ,,a Videotonnak a sikerek érdekében tovább kell mennie a megkezdett úton”.

A magyar sajnos nem tartozik az idegennyelv-tudást halmozó népek közé, annyi azonban szorult belé, hogy azonnal észrevegye, itt valami nem stimmel. Az angol ráadásul világnyelv, amit azért jó néhányan kapisgálnak, így aztán nem jelentett nagy nehézséget a Sousa-féle megjegyzés megértése. A portugál tréner Szivicsnek és a mérkőzés játékvezetőjének üzent, amikor messze a cambridge-i szinttől, tört angolsággal valami olyasmit mondott: ,,Ha a kecskeméti kollégám a csapatát sújtó bírói ítéletek után azt szokta nyilatkozni, hogy elmegy, akkor most talán nekünk is ezt kellene tenni”. Nem beszélt a levegőbe - elment. Otthagyta szegény tolmácsot, aki ugyan kimentette őt, csakhogy, már elnézést a kifejezésért, de magából csinált bohócot. Jót akart, nyilván úgy gondolta, nem hiányzik még egy konfliktus, felesleges fokozni a feszültséget. A történetnek nyilván lesz folytatása házon belül. Két okból gondolom ezt. Egyrészt a Sousa által emlegetett csapat és klubépítési koncepcióba nem igazán fér bele a sértődöttségtől átitatott üzengetés, ráadásul az edzőnek nem is volt igaza, a bíró nem nyúlt bele a meccsbe. Másrészt, és ez a legkényesebb eleme az ügynek, ha egy klubtolmács - még ha jót is akar - ennyire szabadjára engedheti a fantáziáját, akkor legközelebb bármit félrefordíthat, főleg akkor, ha arról nincs kép vagy hangfelvétel. Ezért aztán, áthidalandó a problémát, azt tanácsolnám, hogy Sousa vagy tanuljon meg magyarul, vagy sajátítsa el a zulu nyelvet. Utóbbi esetben sokkal kevesebb esélye lenne arra, hogy megértik, és akkor szórhatja a tüskéket kontrollálatlanul. 

És ha már itt tartunk, az önkontroll is hasznos, és célravezető. A 12. fordulóban három olyan játékos lépett pályára, akit néhány hete még megtűrt futballistaként jegeltek, magyarán kirúgtak az első csapatból. Liban Abdi az öltözőbeli pofozkodása, Marko Simics az edzőjének megsértése, Pollák Zoltán pedig a vélt pénztelenségének kiteregetése miatt került körön kívül. Most mindhármukat rehabilitálta a klub, s bár szép cselekedet a megbocsájtás, a nevelőszándékot ezúttal felülírta a kényszer. Ami ugye nagy úr, különösen a Fradi (15.), a Vasas (12.), az Újpest (13.) jelenlegi helyzetében. És itt lép be újra a képbe az elején emlegetett szólás a kutyáról. Merthogy a három renitens újbóli csapatba állítása is azt igazolja: nem mindig az erősebb nyer. A klubok ezúttal alulmaradtak a játékosaikkal szemben.

OTP Bank Liga, 12. forduló
Jegyzőkönyvek
A 12. FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI
 
DEBRECENI VSC–GYŐRI ETO FC 2-0 (1-0)
Debrecen, 10000 néző. Vezette: Bognár Tamás (Erős Gábor, Lémon Oszkár)
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Dombi, 89.), Varga J., Bouadla, Szakály P. – Coulibaly (Nikolics, 65.), Kulcsár T. (Yannick, 82.) Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Fodor, Mijadinoszki, Dombi, Spitzmüller, Nikolics, Yannick.
Győr: Sztevanovics – Babics, Sztanisics, Szabó O., Völgyi – Trajkovics, Pilibaitis, Ji-Paraná (Ceolin, 69.) – Dudás, Alekszidze (Ahjupera, 69.), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Molnár P., Takács, Kiss M., Windecker, Strestík, Ahjupera, Ceolin, Tokody.
Gólszerző: Simac (21.), Kulcsár T. (55.)
Sárga lap: Bódi (37.), Korhut (48.), Bouadla (51.), Varga J. (82.), Völgyi (23.), Trajkovics (56.), Dinjar (67.)
 
VIDEOTON FC–KECSKEMÉTI TE 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Vad II. István (Albert István, ifj. Tóth Vencel)
Videoton: Tujvel – Brachi, Caneira, Vinícius, Oliveira – Walter Lee, Sándor Gy. (Vasziljevics, 70.), Tóth B., Elek Á., (Nikolics, 59.) – Brandao (Gosztonyi, 70.), Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Bozsovics, Aposztolopulosz, H. Sánchez, Nikolics, Gosztonyi, Mitrovics, Vasziljevics.
KTE: Németh G. – Maynard, Radanovics, Balogh B., Mohl – Szavics, Csukics, Bertus (Urbán, 82.) – Bori, Stokics (Pekár, 88.), Foxi (Forró, 86.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Antal B., Forró, Gyagya, Patvaros, Pekár, Hegedűs, Urbán.
Gólszerző: Radanovics (56.), Szavics (67.)
Sárga lap: Brachi (84.), Oliveira (87.), illetve Bertus (19.), Csukics (81.)
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BUDAPEST HONVÉD 2-2 (1-2)
Kaposvár, 3000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Vámos Tibor, Kispál Róbert)
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Graszl, Bank, Jánvári – Balázs, Kovács O. (Pavlovics, 12.), Kulcsár K. (Safarics, 46.), Pedro, Gujics – Perics (Grumics, 68.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Mudresa, Bőle, Pavlovics, Safarics, Grumics, Jammeh.
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Debreceni, Novák, Johnson – Abass (Hidi, 73.), Horváth A., Ivancsics, Tchami (Hajdú, 58.) – Danilo (Délczeg, 81.), Torghelle. Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Hajdú, Hidi, Bjelkanovics, Németh N., Délczeg, Szekulics.
Gólszerző: Perics (45., tizenegyesből), Pavlovics (55.), illetve Danilo (8., 35.)
Sárga lap: Okuka (20.), Gujics (28.), illetve Danilo (44.), Ivancsics (45.), Johnson (86.)
 
MVM PAKS–HALADÁS SOPRON BANK 3-2 (1-0)
Paks, 1600 néző. Vezette: Radványi Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Csehi (Báló, 81.) – Bartha (Kiss T., 63.), Sifter, Böde, Sipeki (Szatmári, 67.), Vayer – Hrepka. Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Pokorni, Gévay, Báló, Kiss T., Magasföldi, Montvai, Szatmári.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Vujovics, 46.), Guzmics, Nagy II. G., Korolovszky, Tóth P. – Sluka, Rajos (Horváth A., 79.), Iszlai, Halmosi – Kovács I., Kenesei (Oross, 70.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. Cserepad: Gőcze, Horváth A., Búrány, Jagodics, Sipos, Vujovics, Oross.
Gólszerző: Hrepka (35.), Böde (53.), Sifter (55.), illetve Vujovics (47.), Nagy II. G. (68.)
Sárga lap: Éger (27.), Sifter (59.), Böde (90.), illetve Horváth A. (85.), Iszlai (93.)
 
Diósgyőri VTK–PÉCSI MFC 4-0 (2-0)
Diósgyőr, 9000 néző. Vezette: Veizer Roland (Kelemen Attila, Tóth István)
DVTK: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér (Rakovics, 79.) – Gallardo, Abdouraman, Arze (Lippai, 70.), Luque – Tisza, Pál (Seydi, 46.). Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Farkas B., Lippai, Menougong, Carreno, Rakovics, Takács P., Seydi.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Petrók, Marovics – Horváth Zs. (Andorka, 46.), Scsepanovics (Demjén, 58.), Regedei, Pintér – Bajzát, Nagy O. (Frőhlich, 77.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Strublics, Nagy J., Demjén, Tóth Z., Zeljkovics, Andorka, Frőhlich.
Gólszerző: Budovinszky (26.), Tisza (36., 73.), Gallardo (51.)
Sárga lap: Budovinszky (42.), Abdouraman (69.), Rakovics (89.), illetve Pintér (23.), Petrók (29.), Bajzát (88.)
 
BFC SIÓFOK–VASAS-HÍD 0-0
Siófok, 500 néző. Vezette: Oláh Gábor (Butkai Zsolt, Iványi István)
Siófok: Milinte – Kiss Zs., Fehér Zs., Nyári, Fejes – Haraszti, Bozsovics (Csermelyi, 60.), Kecskés (Lattenstein, 72.), Szabó J. (Melczer V., 63.), Huszák – Sowunmi. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Szatmári, Mogyorósi, Lattenstein, Melczer V., Tusori, Csermelyi, Horváth B.
Vasas: Ilizi – Sütő, Gáspár, Kovács G., Katona – Kulcsár D., Farkas B. (Jokics, 71.), Mehmedagics, Bárányos – Beliczky (Dajics, 73.), Simics. Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Ambrusics, Polényi, Arszics, Bakos, Ferkó, Jokics, Dajics.
Sárga lap: Simics (82.), Jokics (84.)
 
ÚJPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE 4-2 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Szpisják Zsolt, Takács Gábor)
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Markovics (Egerszegi, 85.), Barczi (Kabát, 66.), Tajthy, Balajti (Balogh B., 53.) – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cserepad: Horváth T., Rubus, Egerszegi, Balogh B., Magos, Üveges, Kabát.
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bulatovics, Kovács Gergő (Szalai, 46.), Hidvégi – Szakály D. (Hervás, 70.), Máté, Kamber – Turkovs (Balázs, 55.), Tököli, Meyé. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Szalai, Bujor, A. Delics, Hervás, Balázs.
Gólszerző: Rajczi (6., 65., tizenegyesből), Simon K. (23.), Markovics (69.), illetve Kamber (61., 75.)
Sárga lap: Dvorschák (28.), Rajczi (61.), Kabát (91.), illetve Szakály D. (63.), Bulatovics (66.), Máté (71.)
 
LOMBARD PÁPA–FERENCVÁROS 1-2 (0-0)
Perutz Stadion, 4500 néző. Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Viszokai László)
Pápa: Szűcs – Nagy S., Farkas A., Tóth G., Présinger – Horváth L., Ganugrava (Germán, 83.), Németh M. – Lovrencsics, Ferenczi, Marics. Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Kovács V., Quintero, Rodenbücher, Rása, Varga G., Germán, Zulevs.
FTC: Jova – Maróti (Abdi, 72.), Balog Z., Klein, Junior – Jovanovics, Morales (Somalia, 46.), Józsi, Otten, Hakola – Pölöskey. Szakmai igazgató: Détári Lajos. Cserepad: Ranilovics, Csizmadia, Abdi, Lisztes, Rósa, Tóth B., Somalia.
Gólszerző: Marics (47.), illetve Somalia (54.), Klein (74.)
Sárga lap: Pölöskey (8.), Somalia (58.)

MESTERI MONDATOK

A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk:

Tomiszlav Szivics (Kecskemét) arról, hogy a problémák a csapategységet erősítették: ,,Az elmúlt hétről csak azt tudom mondani, amit Magyarországon hallottam: ami nem tör össze, az csak erősít. Most ez történt”.

Véber György (Pápa) a vereség egyik okáról: ,,A Fradi egyenlítő találatát óriási egyéni hiba előzte meg, két védő is ott pilinszkázott, kicsúszott a lábuk alól a talaj".

Ifj. Mihalecz István (Siófok) a színvonalról és a csatárok gólképtelenségéről: ,,Jó iparosként dolgoztunk a pályán, a művészi kreativitás nem volt jellemző a csapatra. A második félidőben az első után második sebességbe kapcsoltunk. A toptámadóink közül, ha végre valamelyik megszerezné első gólját, az decemberig élvezné a bizalmat…”

Kis Károly (Paks) arról, hogy együttese sok gólt szerez, de sokat is kap: ,,Egy barátom mondta korábban, hogy kockázat nélkül nincs rizikó.”

Aczél Zoltán (Haladás) szerint a döntetlen reálisabb lett volna: ,,Azt hiszem, az egyik pontra rászolgáltunk volna, de persze ez nem kívánságműsor”.

Sisa Tibor (Kaposvár) néhány játékosa első félidei gyenge teljesítményéről: ,,Jó lenne tudni a meccs előtt, ki az, aki kevésbé adja magát a csapatért...”

Marijan Vlak (Vasas) csapata játékáról: ,,Ha lehetne, kérném a szövetséget, hogy ezt az egy pontot is vegyék el tőlünk.”

OTP Bank Liga
Az állás 12 fordulót követően
1. Debreceni VSC 12 10 2 0 30-8 +20 32
2. Győri ETO 12 9 1 2 21-9 +12 28
3. Diósgyőri VTK 12 6 3 3 20-15 +5 21
4. Bp. Honvéd 12 6 2 4 23-15 +8 20
5. Videoton FC 12 6 2 4 17-9 +8 20
6. Kecskemét 12 5 4 3 20-16 +4 19
7. Pécsi MFC 12 5 4 3 18-23 -5 19
8. MVM Paks 12 4 5 3 25-27 -2 17
9. Lombard Pápa 12 4 3 5 12-13 -1 15
10. Sz. Haladás 12 4 2 6 14-19 -5 14
11. BFC Siófok 12 2 6 4 9-10 -1 12
12. Vasas-Híd 12 2 6 4 12-16 -4 12
13. Újpest FC 12 3 2 7 17-21 -4 11
14. Kaposvár 12 1 7 4 16-22 -6 10
15. Ferencváros 12 2 2 8 8-15 -7 8
16. Zalaegerszeg 12 0 3 9 9-31 -22 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÓLLÖVŐLISTA

10: Danilo de Oliveira (Bp. Honvéd), Milan Perics (Kaposvár)
9: Adamo Coulibaly (DVSC)
7: Böde Dániel (Paks)
6: Vayer Gábor (Paks), Rajczi Péter (Újpest), André Alves (Videoton)
5: Bódi Ádám (DVSC), Kulcsár Tamás (DVSC), L’Imam Seydi (DVTK), Goran Marics (Pápa), Melczer Vilmos (Siófok)
4: Budovinszky Krisztián (DVTK), José Luque (DVTK), Dudás Ádám (Győri ETO), Horváth Zsolt (PMFC), Nagy Olivér (PMFC)
3: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Rati Alekszidze (Győri ETO), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Goran Vujovics (Haladás), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Lencse László (Videoton, Kecskemét), Bartha László (Paks), Djordje Kamber (ZTE)
2: Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Stevo Nikolics (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Tisza Tibor (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Kovács István (Haladás), Gyurcsó Ádám (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Hrepka Ádám (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Ferenczi István (Pápa), Lovrencsics Gergő (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Bajzát Péter (PMFC), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Kabát Péter (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Juszuf Dajics (Vasas), Kulcsár Dávid (Vasas), Marko Simics (Vasas), Nikolics Nemanja (Videoton), Dusan Vasziljevics (Videoton), Tököli Attila (ZTE, Kecskemét)
1: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd), Luis Ramos (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Varga József (DVSC), Vicente Arze (DVTK), Francisco Gallardo (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Martin Klein (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Somalia (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Marko Dinjar (Győri ETO), Ji-Parana (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Bank István (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Franci Litsingi (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Éger László (Paks), Kiss Tamás (Paks), Sipeki István (Paks), Dlusztus András (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Giorgi Granugrava (PMFC), Gyánó Szabolcs (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Haraszti Zsolt (Siófok), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Szabó János (Siófok), Egerszegi Tamás (Újpest), Darko Markovics (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas), Gáspár József (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Sándor György (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Máté Péter (ZTE), Roguy Méyé (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE), Varga Róbert (ZTE)
Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

OTP Bank Liga
A 13. FORDULÓ PROGRAMJA
10.21. (péntek)    
  Honvéd-Diósgyőr 18.00
10.22. (szombat)    
  Ferencváros-Újpest 15.00
  Vasas-Híd-Paks 15.00
  ZTE FC-Siófok 17.00
  Haladás-Kaposvár 17.00
  Kecskemét-Pápa 17.30
10.23. (vasárnap)    
  Győr-Videoton 16.00
  Pécs-Debrecen 18.00