Magyar válogatott

Kezdjünk a hollandok ellen hazai pályán - Egervári Sándor

  • Göbölyös János

Egervári Sándor már a jövőt tervezi. A közelit és a távolabbit egyszerre, hiszen idén még két mérkőzést játszhat a válogatott, egy év múlva ilyenkor pedig vélhetően túl leszünk néhány világbajnoki-selejtezőn. A hatharom.hu-nak adott nyilatkozatában a szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy kivel és hol szeretné kezdeni a sorozatot.

Egervári Sándor a hollandok ellen kezdene

Az MLSZ-ben fontos faxváltások zajlanak. Az aktuális téma a Lengyelországgal játszandó november 15-i mérkőzés, ami még mindig csak terv, a véglegesítése keddre várható. Az azt megelőző péntek, 11-e szintén hivatalos UEFA-nap, és Egervári Sándornak feltett szándéka, hogy akkor is pályára lépjen a válogatott.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint véglegessé vált a válogatott novemberi programja. Nemzeti együttesünk 11-én Liechtensteinnel játszik Székesfehérváron, és utána utazik Poznanba a Lengyelország elleni, 15-én játszandó mérkőzésre.,,Úgy néz ki, hogy a lengyelországi meccs rendben lesz, előtte viszont itthon szeretnénk játszani - fogalmazott a szövetségi kapitány. - Természetesen nem mindegy, hogy ki lesz az ellenfél, erről folynak most az egyeztetések, de az elsődleges cél nem is ez, sokkal inkább a keret, a csapat további erősítése, a közösség formálása. Ha már sajnos nem sikerült odaérni a pótselejtezős helyre, ki akarjuk használni az alkalmat, egy-két új játékos számára lehetőséget kívánunk adni a bemutatkozásra, mint ahogy eddig is ezt tettük folyamatosan. Az elmúlt bő egy évben tíz olyan futballistát hívtunk meg a keretbe, akik addig nem kerültek képbe, közülük többen itt is ragadtak, jó teljesítménnyel igazolták a döntésünket, talán elég, ha Szabics Imrét említem”.

Elképzelhető, hogy a korábbi sérültek közül a novemberi mérkőzéseken néhányan már játszhatnak, a kapitány elmondta, hogy Gera Zoltán és Rudolf Gergely minden bizonnyal ott lesz a keretben, és bár még nem tartja valószínűnek Szalai Ádám szerepeltetését, de bízik abban, hogy a Mainz csatára rövid időn belül utoléri magát. Arra a kérdésre, hogy Dzsudzsák Balázs a sérülése miatt vagy más okból maradhatott ki az Anzsi hétvégi keretéből, Egervári Sándor azt válaszolta, reméli, ennek pusztán az az oka, hogy a szélső még nincs százszázalékos állapotban, ezért játszatta ő is csak félórát a finnek ellen.

Egy hét múlva ilyenkor egyébként okosabbak leszünk – már ami vb-selejtezőink menetrendjét illeti. Október 24-én 13 órakor lesz a 2014-es brazíliai világbajnokság D-jelű kvalifikációs csoportjának programegyeztetése. Mivel Hollandia, Törökország, Románia, Észtország és Andorra mellett a magyar válogatott is tagja ennek a hatosnak, természetesen Egervári Sándor ott lesz a megbeszélésen, ha úgy tetszik az alkun.

,,Vági Mártonnal, az MLSZ főtitkárával és Berzi Sándor alelnökkel utazom hétfőn Amszterdamba, ahol reményeink szerint összeáll a műsor, bár az ilyen egyeztetések elég sokáig szoktak tartani - folytatta a szövetségi kapitány. – Érdekek, érvek, ellenérvek ütközhetnek, de talán most, harmadik kalaposokként valamivel kedvezőbb pozícióból kezdhetjük a tárgyalást. Bízom benne, hogy elégedetten állunk majd fel az asztaltól”.

Ami biztos, a 2012-es évet Győrben kezdi meg a válogatott, február 29-én barátságos mérkőzésen Bulgária lesz az ellenfél. Szervezés alatt áll még a téli szünetre az itthon játszó futballistákból kiválasztott ligaválogatott szerepeltetése is, ennek célja, hogy a most még a keret közelében lévőket is tesztelhesse a kapitány. Visszatérve a világbajnoki selejtezők programegyeztetéséhez, Egervári Sándornak nincs ugyan egyelőre kész terve, de azt már tudja, kivel és hol akarja kezdeni a sorozatot:

,,Tudom, hogy ez nem kívánságműsor, de ha már újra összesorsoltak minket a hollandokkal, legyenek ők az elsők, méghozzá itt” - fogalmazta meg óhaját a kapitány. Igaza van, legyünk túl a nehezén, bár sokkal könnyebb helyzetben azután sem érezhetjük magunkat.