Diósgyőr

El sem akartam hinni, hogy dobogón vagyunk - Benczés Miklós

Az újoncok csatáján a Diósgyőr négygólos győzelmet aratott a vendég Pécs felett a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján, ezzel feljött a tabella harmadik helyére.

Benczés Miklós meglepődött - mon.hu

Benczés Miklós, a hazaiak vezetőedzője egy nappal a történtek után nyilatkozott a dvtk.eu-nak.

„Ebben a bajnokságban a Zalaegerszeg elleni 4-1-es sikerünket követően másodszor tudtunk nagyarányú győzelmet aratni. Nagyon fontos ez a siker, mert a mérkőzést megelőzően előttünk állt a Pécs a tabellán, ezért egy értékmérő találkozóról beszélhetünk. A mérkőzés elején nem volt ekkora különbség a két csapat között, egészen az első gólig kiegyensúlyozott volt a mérkőzés. Nagyon kellett az első találat ahhoz, hogy a kis mezőnyfölényünket nagyobbra változtassuk. A vezetés birtokában magabiztosabbak lettünk, és ennek a magabiztosságnak birtokában egyre nagyobb fölénybe kerültünk, egyre több helyzetet dolgoztunk ki. A helyzeteket gólok is követték, és kétség sem férhet ahhoz, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A szurkolóink belehajszoltak ebbe a nagy arányú győzelembe, ilyen hangulatban egyszerűen nem lehet rosszul játszani! "

Francisco Gallardo bombagólt szerzett, ami eddig nem volt jellemző rá, de Benczés erre is megadta a magyarázatot.

„Minden mérkőzést közösen elemzünk, és ennek során felhívtuk a figyelmét azokra a szituációkra, amikor lövés helyett passzolt. Kértem tőle, ne csak az előkészítésből vegye ki a szerepét, ne csak cseleket vállaljon, hanem lőjön is. Már a Győr ellen is látszott ennek az eredménye, közvetlenül lecserélése előtt volt egy lehetősége, akkor az kimaradt, most ebben is sikerült előre lépni."

Győzelmével a DVTK fellépett a dobogóra, ami még a diósgyőri szakembert is meglepte.

„A mérkőzést követő sajtótájékoztatón tudtam meg, hogy dobogón vagyunk, először el sem akartam hinni. Kerekedett a szemem, mert nem szoktam előre számolgatni. Nincs nagy jelentősége annak, hogy a harmadik helyen állunk, persze nagyon jó ránézni a tabellára. Önbizalmat ad, azonban vigyázni kell arra, nehogy másfelé vigye el a gondolatainkat.”