Bundesliga

Podolski két gólja döntött a Köln-Hannover találkozón

Bár méltó ellenfele volt a Hannover a Kölnnek a Bundesliga 9. fordulójának zárómeccsén, gólokat csak a Kecskések, egészen pontosan Lukas Podolski szerzett. A hétvége tehát a hazai csapat győzelmével zárult, a Hannover pedig egyelőre a középmezőnybe szorult a tabellán.

Lendületesen kezdtek a csapatok, és ebből a lendületből eleinte a Köln tudott helyzeteket kialakítani. A 7. percben Podolski lövésével veszélyeztettek először a hazaiak, majd Eichner kísérletét kellett védenie Zielernek. A másik oldalon először Hagui fejese sikerült veszélyesre, de Rensing szerencséjére a labda épp a kezébe esett.

A vezetést a Kecskések a 24. percben tudták megszerezni, amikor Podolski szabadrúgást végezhetett el a Hannover tizenhatosának előteréből. A csatár eltekerte a sorfal felett a labdát, Zieler pedig nem tudott odaérni a jobb alsóra. (1-0)

Lukas Podolski örül egyik góljának a Köln Bundesliga-mérkőzésén 2011 szeptemberében

A vendégek talán legveszélyesebb játékosa, Abdellaoue csak ezt követően tudott először helyzetbe kerülni, de a próbálkozását blokkolták a védők, Ya Konan kísérletét pedig Rensing védte. Később Schulz fejjel próbálkozott, majd a félidő hajrájában Stindl is helyzetbe kerülhetett volna, de hosszan vette át a neki előrelőtt labdát a Köln tizenhatosán belül.

A második félidő érdemben a 49. percben kezdődött el, ekkor Pinto messziről lőtte telibe a keresztlécet. Ebben az időszakban már jóval lendületesebben és veszélyesebben játszott a Hannover, de kevés nagy helyzetet tudtak kialakítani. Az egyiknél a 60. percben Rensing mentett középen annak ellenére, hogy közben még fejbe is rúgta Ya Konan.

A 63. minutumban a másik oldalon is a lécen csattant a labda, Chihi fejelte oda. A Köln kontrái ezt követően is igencsak veszélyesek voltak, hiszen Podolski sem sokkal lőtt a bal alsó mellé az egyik ellentámadás végén. A 71. percben Pinto azt hitte, hogy egyenlített, de a játékvezető nem adta meg a gólját, mert Ya Konan lesen állt Rensingtől néhány méterre, és szerinte zavarhatta a kapust. Véleményes döntés volt...

Az elvett gól nem zavarta meg vendégeket, továbbra is nagy erőkkel próbálkoztak az egyenlítéssel. Ennek ellenére Podolski szerezte meg a saját maga és csapata második gólját. A 86. percben egy általa elvégzett szöglet után visszakerült hozzá a labda a bal szélre, egy kötény után befelé indult, majd lőtt, és az elé vetődő védő lábán felperdülve védhetetlenül vágódott a játékszer a vendégek kapujába. (2-0)

A véghajrában is tovább próbálkozott a Hannover, de nekik ezen az estén nem volt szerencséjük, nem tudtak gólt szerezni, így vereséget szenvedtek a forduló előtt a tabella alsó felében álló, de győzelmével feljebb kapaszkodó Köln otthonában. 

Bundesliga
9. forduló
1. FC Köln-Hannover 96 2-0 (1-0)
gólszerző: Podolski (24., 86.)